Samenwerkingsovereenkomst voor slimmere mobiliteit

Een aantal grote werkgevers in Zuidas, de gemeente Amsterdam en ondernemersvereniging ORAM hebben op 15 maart 2018 afspraken gemaakt over slimmer inkopen van mobiliteit. Het doel is alternatieven bieden voor de (lease)auto via één app.

Om dit te bereiken is een samenwerkingsovereenkomst getekend. De deelnemers aan de overeenkomst zien in dat de bereikbaarheid van Zuidas onder druk komt te staan door de groei van de metropoolregio Amsterdam en de aanstaande bouw van Zuidasdok (de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10 Zuid en de uitbreiding van station Amsterdam Zuid). Daarom gaan ze gezamenlijk werken aan slimmere vormen van mobiliteit.

Samen MaaS-dienst ontwikkelen

In de overeenkomst die is gesloten, spreken de deelnemende partijen af om een gezamenlijke MaaS-dienst te ontwikkelen. De gemeente Amsterdam gaat, samen met de Vervoerregio Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, bedrijven vragen om met goede voorstellen te komen. In de zomer van 2018 moet daarna een keuze worden gemaakt voor het bedrijf dat de beste MaaS-dienst kan ontwikkelen. In januari 2019 moeten de eerste werknemers in Zuidas er gebruik van kunnen maken.

Laat uw medewerkers nu al ervaren hoe MaaS werkt

Zouden uw medewerkers op dezelfde manier blijven reizen als ze de beschikking zouden hebben over alle mogelijke vervoersmiddelen? Als ze niet langer uit gewoonte of gebrek aan opties iedere dag automatisch kiezen voor file of een bomvolle metro? Op 3 april start op de Zuidas de tweede ronde van de Zuidas Mobility Experience zodat ook uw medewerkers vrijblijvend kunnen ervaren hoe het is om vaker te kiezen voor andere vervoermiddelen. De eerste ‘experience’ vond plaats in het najaar van 2017.

Of medewerkers nu met de (lease)auto of het openbaar vervoer van en naar Zuidas reizen, iedereen kan meedoen. Een maand lang krijgen zij een Zuidaspas met reistegoed, waarmee zij overal kunnen reizen zoals zij dat willen, privé én zakelijk: met de e-bike, deelfiets, trein, metro, bus, taxi, deelauto of huurauto. Een persoonlijke assistent helpt bij het plannen van de optimale reis. Met de Zuidas Mobility Experience kunnen uw medewerkers kosteloos ontdekken wat het is om volledig flexibel te reizen. Het kost u als werkgever dus ook niets! Met één app-click een veelvoud aan mobiliteitsdiensten gebruiken: dat is de toekomst van reizen. In plaats van een auto te bezitten, betalen forenzen dan alleen voor het gebruik van een veelvoud aan vervoersmiddelen. De Zuidas Mobility Experience werkt met de tijdelijke Zuidaspas alvast toe naar deze toekomst.

Interesse?

Meer informatie vindt u hier.

Uw medewerkers kunnen zich hier direct aanmelden.

Bron: Zuidas.nl