Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

19 MAART 2024

College Gedragsverandering

Heb je een prachtig fietsplan geïmplementeerd maar wordt er weinig gebruik van gemaakt? Reizen jouw collega’s in de spits, ondanks alle flexibiliteit die hen geboden wordt? Of staat die ‘oh zo handige’ deelauto de hele week stil?

Tijdens onze interactieve college, op locatie, leer je over (mobiliteits)gedrag en de aanpak om dit binnen jouw organisatie effectief te sturen.

Gedragsverandering

Zo pak je dat aan!

Mobiliteitsvragen zijn onlosmakelijk verbonden met menselijk gedrag. Ga maar na: waarom staan zoveel mensen met de auto in de file, terwijl er vaak genoeg alternatieven zijn om die te vermijden? Door aandacht te besteden aan (het veranderen van) gedrag van je doelgroep, bereik je sneller jouw doelen. Anders geef je gas terwijl hun handrem er nog op staat.

In samenwerking met onze gedragsexpert Dirkje van der Ven ontwikkelden we daarom deze college waarin jij inzichten en technieken verwerft om binnen jouw organisatie het mobiliteitsgedrag duurzaam te veranderen.

Wat heb je geleerd na deze college?

Je begrijpt hoe gedrag ontstaat en hoe mensen keuzes maken

Je weet wat de belangrijkste factoren bij verandering van reisgedrag zijn

Je herkent verschillende soorten weerstanden bij jouw doelgroep en weet hiermee om te gaan

Je kent diverse technieken om ander gedrag bij jouw medewerkers te stimuleren

Onze docent

Dirkje van der Ven

Adviseur gedragsbeïnvloeding

Dirkje van der Ven is gedragsexpert bij Breikers, spreker en adviseur op het gebied van gedragsbeïnvloeding. 

Met haar eigen bedrijf Wavy ondersteunt ze diverse opdrachtgevers over het toepassen van gedragsinzichten bij maatschappelijke thema’s zoals verkeersveiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en welzijn. Daarnaast is Dirkje mede-oprichter en hoofddocent bij de opleiding Gedragsland, een praktijk- en belevingsgerichte opleiding tot gedragsexpert.

Voor wie is het?

De colleges zijn toegankelijk voor alle professionals van bedrijven met min. 50 medewerkers in Noord-Holland die zich bezighouden met zakelijke mobiliteit, zoals directie, HR Managers en Facilitair Managers.

Het maakt niet uit in welke branche je zit en of je nu 50 of 5.000 medewerkers. Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met het verduurzamen van jullie mobiliteit, of ben je hier al mee bezig maar heb je nog wat tips & tricks nodig? Dan is deze college tour geschikt voor jou! 

Wat verwachten we van jou?

Onze college tour gedragsverandering word je volledig gratis aangeboden door Breikers. De enige investering van jou is je aanwezigheid bij de college op locatie in Amsterdam. Naast leren van onze eigen expert, bouw je ook aan je netwerk en leer je hoe andere werkgevers het aanpakken. 

 

Herken je (een van) deze punten?

Collega’s staan volledig achter de transitie naar duurzame mobiliteit, zolang ze zelf maar niet hoeven te veranderen.

Je vraagt je af waarom medewerkers niet (of juist wel) in beweging komen om anders te gaan reizen.

Je hebt een prachtig aanbod voor jouw medewerkers om eens de e-bike of deelmobiliteit te proberen, maar daar wordt amper gebruik van gemaakt.

Je medewerkers hebben een andere manier van reizen tijdelijk geprobeerd, maar vervallen toch weer in oude gewoontes.

Dan is de College tour gedragsverandering zeker iets voor jou!

Wat krijg je?

College op locatie, gedoceerd door Dirkje van der Ven

De locatie van de de colleges is House of Watt (Amsterdam Oost)

Gratis lunch en tijd om te netwerken

De college tour en lunch is geheel gratis*

*Dit is mogelijk omdat wij onderdeel uitmaken van het overheidsprogramma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. Bij een no show zijn wij helaas genoodzaakt €50 in rekening te brengen.

Planning

De live college is op een dinsdag 19 maart van 10.00 tot 15.00 inclusief lunch.

Zet de college in je agenda:

19 maart

100% van de deelnemers raadt de College Tour Gedragsverandering aan ​

“Mooie aanvulling als je adviseert over duurzaam vervoer en welke weerstanden je kunt verwachten. Verhelderend en onderbouwd met voorbeelden.”

“Erg interessante college tour. Hoewel ik uit de sociale wetenschap kom was het heel goed om een reminder te krijgen van deze beinvloedingstechnieken.”

Inzendingen zijn gesloten

Aanmelden College tour Gedragsverandering

De aanmeldingen zijn gesloten.