Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Regeling CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

Informatiesessie

Werkgevers met meer dan 100 medewerkers worden vanaf volgend jaar verplicht gegevens aan te leveren over de woon-werk en zakelijke mobiliteit van hun werknemers. Doel hiervan is dat werkgevers bewuster gaan kiezen voor duurzame mobiliteit en zo gezamenlijk zorgen voor 1 megaton CO2-winst in 2030.

Als organisaties goed op koers liggen, blijft het bij rapporteren. Als het niet lukt kan vanaf 2026 een norm worden ingesteld waar bedrijven aan moeten gaan voldoen om zo alsnog de klimaatdoelen te halen.

 

We organiseren donderdag 22 september een informatiesessie voor bedrijven over wat dit voor jouw organisatie betekent en hoe je jouw bedrijf kunt voorbereiden.

WANNEER: DONDERDAG

22 SEPTEMBER

TIJD: 14:00 – 14:30

WAAR: ONLINE

SPREKER: MARCO MARTENS VAN HET MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR & WATERSTAAT

De regeling

Dit zijn de plannen

Werkgevers met meer dan 100 werknemers worden vanaf 2023 verplicht tot jaarlijkse rapportage van hun CO2-uitstoot door hun woon- werkverkeer.

Het concrete doel is om collectief 1 megaton CO2-winst in 2030 te bewerkstelligen. De regeling treft ongeveer 8000 organisaties met 100 of meer werknemers. In totaal werkt daar ruim 60% van alle werknemers in Nederland.

Als op basis van de aangeleverde gegevens blijkt dat de CO2-uitstoot de komende drie jaar voldoende afneemt, dan is een individuele norm per bedrijf niet nodig. Neemt die niet genoeg af, dan komt er per 2026 een norm per bedrijf. De CO2-winst is immers nodig om de klimaatdoelen te halen.

Tijdens de informatiesessie kun je hierover vragen stellen.

Voor wie is het?

De informatie sessie is exclusief voor professionals van bedrijven in de regio Noord-Holland met meer dan 100 fte, die zich bezig houden met zakelijke mobiliteit, zoals directie, HR Managers en Facilitair Managers.  

Wil jij precies weten wat je te wachten staat, waarom en welke impact de nieuwe regeling heeft op jouw organisatie?

Meld je dan nu aan voor de informatiesessie.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. In een half uur neemt Marco Martens (Senior Adviseur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) je dan ook mee in de laatste ontwikkelingen. 

Bedrijven kunnen vervolgens voor maatwerk ook kosteloos terecht bij een van de mobiliteits experts van Breikers.

Onze Expert

Marco Martens

Senior Adviseur

 Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Aanmelden Informatiesessie CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

De aanmeldingen zijn gesloten.