BREIKERS Café over gedrag, 3 juli 2018

Hoe verander je het reisgedrag van je medewerkers als hun manier van reizen vooral gebaseerd is op gewoontegedrag en sentimenten? Daarover ging het dit keer tijdens het BREIKERS Café bij onze gastheer Witteveen+Bos. Gedragsverandering blijkt maatwerk, maar je komt een heel eind met een mix van de juiste randvoorwaarden scheppen, wat duwtjes in de goede richting geven en –als het echt niet anders kan- toch die stok achter de deur zetten. ‘Ik kan niet zelf iemands gedrag veranderen, maar ik kan hem wel helpen om zijn eigen gedrag te veranderen.’
Lees hier de lessons learned.

Bekijk hier de terugblik (video)

BREIKERS Café over duurzame mobiliteit, 30 mei 2018

Breikers Café 30 mei 2018

Bekijk hier de terugblik (video)

BREIKERS XL Café, 29 november 2017

Een succesvol jaar. Zó typeerden de aanwezigen van het BREIKERS XL Café het jaar 2017. De 165 werkgevers verenigd in het netwerk van BREIKERS leverden een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de Metropoolregio Amsterdam: met elkaar halen zij dagelijks ruim 7500 medewerkers uit de spits. Daarnaast geven zij – veelal met steun van BREIKERS – invulling aan een innovatief mobiliteitsbeleid. Om dit succes te vieren kwamen afgelopen 29 november tal van werkgevers uit de Metropoolregio Amsterdam, vertegenwoordigers van lokale en nationale overheid én van werkgeversorganisaties naar de Rembrandt Tower Boardroom in Amsterdam voor het BREIKERS XL Café. Met een indrukwekkend uitzicht over de stad bespraken zij onder leiding van Meindert Schut de belangrijkste lessen en successen uit de afgelopen twee jaar én wierpen zij een blik op de toekomst van vertragingsvrij reizen.

Bekijk hier de hoogtepunten uit het eerste stamtafelgesprek over de lessen en successen van de afgelopen twee jaar.

Bekijk hier de hoogtepunten uit het tweede stamtafelgesprek over de toekomst van vertragingsvrij reizen.

BREIKERS Café Vitaliteit in Almere, 23 november 2017

In Almere is een groeiend aantal werkgevers inmiddels actief bezig met onderwerpen als fietsstimulering, Het Nieuwe Werken en flexibel reizen. Centrale thema tijdens het Café was vitaliteit. Vitaliteit is voor veel bedrijven een van de triggers om met de mobiliteit van de medewerkers aan de slag te gaan. Lees hier een korte impressie van de verhalen die werden gedeeld.

BREIKERS Café in Zuidoost: bereikbaarheid 2017-2030, 26 oktober 2017

Amsterdam Zuidoost verandert de komende 5 jaar ingrijpend. Het gebied is een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven en krijgt ook een woon-werkfunctie met de bouw van 5.000 woningen. Dit heeft een grote impact op de doorstroming, de bereikbaarheid en het parkeerbeleid. Werkgevers uit de metropoolregio Amsterdam lieten zich in het BREIKERS-Café inspireren en informeren over innovatieve oplossingen om medewerkers anders en vooral slimmer te laten reizen.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

BREIKERS Café vitaliteit en duurzame mobiliteit, 12 september 2017

Proost, op je gezondheid!’ Voor het alweer negende BREIKERS Café waren we dit keer te gast in het Proeflokaal van Brouwerij Jopen op het Haarlemse bedrijventerrein Waarderpolder. Jopen is een van de partners van Beter op Weg met wie wij deze bijeenkomst organiseerden. Zij stimuleren bedrijven en hun medewerkers in de Waarderpolder om voor woon-werkverkeer vaker de fiets te kiezen. Een gezonde keuze die ook nog eens kan bijdragen aan vertragingsvrijer reizen en betere luchtkwaliteit. Niet onbelangrijk in de filehoofdstad van Nederland. Maar: hoe krijg je je mensen op de fiets en wat kun je nog meer doen aan vitaliteit? Een impressie van het stamtafelgesprek dat zich tussen diverse lokale werkgevers ontspon over deze vraag.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Lees hier de lessons learned

BREIKERS Café over het nieuwe (net)werken, 6 juni 2017

Het achtste BREIKERS Café kreeg een warm welkom bij Microsoft op Schiphol waar het dit keer ging over het nieuwe (net)werken. Over het belang van mobiliteit in een wereld waarin co-creatie steeds belangrijker wordt. Over de inzet van slimme technologie om reisgedrag te beïnvloeden. En over de relatie tussen productiviteit en vervoerskeuzen. De meer dan 80 aanwezigen deden nieuwe inzichten op die bijdragen aan vertragingsvrijer reizen (en met name minder auto’s in de spits).

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Lees hier de samenvatting

BREIKERS Café Electric Experience, 11 mei 2017

Een BREIKERS Café bij het Mango Mobility Experience Center in Amsterdam. Gastheer van het café was Jan-Willem Wiersma van Mango Mobility. Onze vaste presentator Meindert Schut van BNR Nieuwsradio ging samen met Jan-Willem aan tafel met Jantine Zwinkels van Royal HaskoningDHV, Kas van der Meulen van TTT-Group en Jos Hollestelle van Syndesmo om te praten over de kansen die elektrisch vervoer biedt. Jelle Visser van E-bike-to-go nam plaats op de barkruk en Koenraad Backers van Natuur & Milieu verzorgde de afsluiting.

Bezoekers konden voorafgaand en na afloop van het programma verschillende elektrische voertuigen testen.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Lees hier de sfeerimpressie

BREIKERS Café over duurzame mobiliteit, 16 februari 2017

Werkgevers en gemeente ontmoetten elkaar tijdens het BREIKERS Café om te praten over duurzame en innovatieve oplossingen voor de overlast die wegwerkzaamheden en files in en rond Amstelveen met zich mee brengen. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers en klanten zoveel mogelijk vertragingsvrij kunnen reizen? En het liefst op een duurzame en innovatieve manier?

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Lees hier de sfeerimpressie

BREIKERS Beter Benutten CEO Café, 8 februari 2017

Tijdens het Beter Benutten Congres ‘Een kijkje in de keuken’ organiseerde BREIKERS een CEO Café.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

BREIKERS Café over flexibel reizen, 13 December 2016

Flexibel reizen, we hebben het er al jaren over maar het lijkt maar niet te lukken gezien de files die er weer volop staan door de aantrekkende economie. Is flexibel reizen zo moeilijk of is het een kwestie van gewoon doen?” Met deze prikkelende stelling opende BNR-presentator Meindert Schut het goedgevulde BREIKERS Café bij gastheer Accenture.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video).

Lees hier de ervaringsverhalen van Accenture, Liber Dock Advocaten, Ziggo en Berenschot

Webinar over vitaliteit, 6 December 2016

Advocatenkantoor Kennedy van de Laan is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Noord-Holland. In het webinar delen Bianca Evers en Merel van Noort hun lessons learned met je. Een webinar over body & mind: gezonde voeding, yoga, meditatie, fitness, bewegen achter je bureau en fietsstimulering. Wat was het doel, hoe was de aanpak en wat zijn de resultaten? “Het mooiste en belangrijkste resultaat is toch wel een cultuurverandering”.

Heb je het webinar over vitaliteit gemist? Je kunt het volledige webinar hier terugkijken.

BREIKERS Café over vitaliteit, 29 November 2016

Tijdens het BREIKERS café op 29 november deelde Martine Bredewold, general manager HSE (Health, Safety & Environment) van Tata Steel, haar ervaring met vitaliteit en vertragingsvrij reizen met de aanwezigen. Ook werd een film getoond. Hierin vertelt haar collega Hans van den Berg over het vitaliteitsprogramma.

Lees hier het ervaringsverhaal van Tata Steel

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Webinar over flexibel werken, 25 Oktober 2016

Het eerste BREIKERS lunch-webinar ging over flexibel werken. Met dank aan Marcella Schokker van Nuon en Michiel Ykema van Delta Lloyd was het een zeer informatieve en leerzame online bijeenkomst.

Kon je er niet live bij aanwezig zijn? Je kunt ‘m hier alsnog bekijken!

BREIKERS Café over flexibel werken, 11 oktober 2016

Flexibel werken. Hoe doe je dat, werkt het en hoe helpt het mee aan vertragingsvrij reizen? Vragen die presentator Meindert Schut tijdens het drukbezochte BREIKERS Café voorlegde aan werkgevers Delta Lloyd, Nuon en Microsoft.

Lees hier de ervaringsverhalen van Delta Lloyd, Microsoft en Nuon.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video)

Fietscafé op de Zuidas, 13 juli 2016

Bekijk hier de sfeerimpressie van het speciale fiets-café op de Zuidas.

Eerste BREIKERS Café, 7 juni 2016

Op dinsdag 7 juni opende het BREIKERS-café in de Amsterdam ArenA voor de eerste keer haar deuren. Een café voor werkgevers in de Metropool Amsterdam, die samen de uitdaging willen aangaan om in 2020 hun medewerkers vertragingsvrij van en naar hun werk te laten reizen. Met Meindert Schut van BNR Nieuwsradio als presentator en Henk Markerink (CEO Amsterdam ArenA) als gastheer van het café vertelden werkgevers als Accenture, ALD Automotive, AMC en Croonwolter&dros over hun drijfveren en oplossingen voor vertragingsvrij reizen. Bezoekers van het café konden Pascal Ontijd van SnappCar het hemd van het lijf vragen, gedeputeerde Elisabeth Post vertelde over de rol van provincie Noord-Holland en tot slot werd er door middel van een toost met alle werkgevers het startsein van Vertragingsvrij 2020 gegeven.

Bekijk hier de sfeerimpressie.