Tata Steel gaat vitaal [+ video]

Tijdens het BREIKERS café op 29 november deelde Martine Bredewold, general manager HSE (Health, Safety & Environment) van Tata Steel, haar ervaring met de aanwezigen. Ook werd een film getoond. Hierin vertelt haar collega Hans van den Berg over het vitaliteitsprogramma.

Vitale medewerkers: tips van Tata Steel

  • Gedragsverandering is ingewikkeld: kijk eerst wat er leeft op de werkvloer en stimuleer die eigen initiatieven.
  • Begin ook bij de top van de organisatie: voorbeeldgedrag motiveert.
  • Competitie-element in teamverband werkt stimulerend en is een stok achter de deur om ander gedrag vast te houden. Denk aan stappenchallenge, samen sporten, samen afvallen.
  • Langere periode volhouden en er aandacht aan blijven besteden, bijvoorbeeld via terugkomdagen.

Duizend medewerkers op de fiets

Vitaliteit is zeer belangrijk bij Tata Steel omdat veel van onze medewerkers fysiek zwaar werk doen en veel in ploegendiensten werken wat een aanslag is op je lichaam. Uit een enquête die we hielden, blijkt dat medewerkers die meer zijn gaan fietsen zich prettiger, gezonder en gelukkiger voelen. Duizend van onze medewerkers deden mee aan de fietscampagne!”

Medewerkers blij met informatie over gezond blijven

“Er was vooraf scepsis toen we de module gezondheid aanboden maar die komt juist niet van de ploegendienst. Zij hebben vaak fysiek last van hun werk en zijn dan ook blij met de informatie die ze krijgen om vitaler te worden.”

Drie pijlers: voeding, beweging, ontspanning

Rolmodellen en voorbeeldgedrag zijn zeer belangrijk, dat motiveert medewerkers om ook mee te doen. Daarom zijn we begonnen in de top van de organisatie. Het managementteam volgde workshops over gezonde voeding, voldoende rust en voldoende beweging. Die workshops rollen we nu uit onder onze accountmanagers/ cultuurdragers.”

Wedstrijdelement werkt

“Ook kijken we wat er leeft op de werkvloer en stimuleren we initiatieven van onderaf. Dat werkt: teams dagen elkaar onderling uit met ‘hoeveel kilo gaan we als team afvallen?’ en ‘gaan we in het weekend sporten?’ Het competitie-element werkt heel stimulerend en is belangrijk om ander gedrag vast te houden.”

Martine Bredewold, general manager HSE, Tatal Steel