Witteveen+Bos: pluswerken in zeer aantrekkelijk kantoor

Witteveen+Bos opende in Amsterdam een nieuw kantoor met een nieuw concept: iets bieden waardoor iedereen maximaal presteert en waar medewerkers graag naartoe komen. Vanwege de goede koffie en de optimale voorzieningen (bv. kinderopvang in hetzelfde gebouw) maar vooral ook vanwege de sfeer van een open kantoor. “Er was veel te doen om de plaatsing van het koffiezetapparaat” vertelt Jaap de Koning, hoofd van de groep Contracteren en aanbesteden én hoofd van de Amsterdamse vestiging. “We besloten unaniem om maar één koffieplek te maken, maar dan wel met hele goede koffie. Nu zien we daardoor meer interactie en meer ontmoeting. We hebben behoorlijk veel publieke ruimte en zien dat veel meer klanten bij ons langskomen, vanwege de ruimte en natuurlijk ook vanwege de lekkere koffie. Een leaseauto? We zijn een redelijk jong bedrijf, onze medewerkers hebben minder behoefte aan een leaseauto. Ze willen liever zelf kiezen hoe ze reizen want parkeren kun je hier toch niet en we zitten dicht bij het station. De goede OV-locatie en fijne kantooromgeving verleidt ze om voor ons te kiezen en dat is prettig want talent is schaars.”

Leeg kantoor

Tweeënhalf jaar geleden startte Witteveen+Bos in Amsterdam met pluswerken in het nieuwe Amsterdamse kantoor. De reden? Het bureau zag het kantoor steeds leger worden, de medewerkers werden steeds uithuiziger. Door nieuwe contractvormen wordt er meer in teams gewerkt, soms in tijdelijke projectruimtes elders. Zelfs de tekenaars en de constructeurs zitten nu soms 3 tot 4 maanden elders. Dat lege kantoor was een reden om de kantooromgeving anders te gaan inrichten en daarmee aantrekkelijker te maken om er te werken en elkaar te ontmoeten.

Thuisgevoel

Ze onderzochten wat de medewerkers op kantoor doen en dat bleek veel geconcentreerd PC-werk te zijn. In het nieuwe kantoor creëerden ze met kasten visueel ruimtes met 2 en 4 werkplekken, concentratie werkruimtes, overlegruimtes met schermen etc en projectruimtes voor 10-14 mensen. Kortom, Witteveen+Bos creëerde een aantrekkelijke ruimte waar mensen maximaal presteren. Niet met een maximaal aantal m2, maar ruim opgezet met een fijne sfeer en alle benodigde faciliteiten zoals een lekkere lunch, sportmogelijkheden etc. Het is de bedoeling om medewerkers een thuisgevoel te geven.

Eigen identiteit

Thuiswerken mag ook, maar liever niet. Projecten worden namelijk steeds groter en integraler, er wordt meer met elkaar aan een klus gewerkt en dan is het effectiever om fysiek bij elkaar te gaan zitten. Dat levert aantoonbaar betere resultaten. Ze leggen overigens niets op aan hun medewerkers, maar proberen het werken op kantoor zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Jaap: “dat vindt ik een nadeel bij samenwerkingslocaties als Spaces etc., je ziet niet meer bij wie je bent. We vinden het erg belangrijk dat de kantoorlocatie herkenbaar is en de identiteit van het bureau weergeeft.”

Populair

Witteveen+Bos hield enquêtes om te onderzoeken of de werkomgeving aanslaat en wat beter kan. Daaruit blijkt dat het kantoor erg populair is. Ook vanuit andere W+B locaties komen medewerkers graag in Amsterdam werken en klanten willen graag meer komen vergaderen. De bedoeling is om het concept over alle locaties uit te rollen.

Niet geschikt voor iedereen

Het management heeft zich gecommitteerd aan het concept en er zijn veel ambassadeurs. In Amsterdam was flexwerken snel ingeburgerd, in Deventer is er wat meer weerstand. Vooral bij ondersteunende afdelingen die bijvoorbeeld eigen ruimte nodig hebben voor vertrouwelijke gesprekken. Een flexibel ingericht kantoor is overigens geen doel op zich maar vooral maatwerk. Als het voor je werk beter is om een vaste plek te hebben, dan kan dat. Secretaresses moeten bijvoorbeeld vindbaar zijn en zitten dus bij elkaar zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen vervangen. Iedereen moet maximaal kunnen presteren.