Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Regeling Werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld

Regeling Werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld

De regeling ‘Werkgebonden personenmobiliteit’ dat per 1 januari zou ingaan, is uitgesteld. De regeling zou werkgevers met meer dan 100 werknemers verplichten jaarlijks te rapporteren over de uitstoot van het woon-werkverkeer en zakelijk verkeer. Dat is nu volgens staatssecretaris uitgesteld naar 1 januari 2024.

CO2-uitstoot beperken

Het ‘ontwerpbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit’ is vanuit het klimaatakkoord opgesteld. Het doel is om met deze regeling één megaton CO2 minder uit te stoten in 2030. Door jaarlijks te rapporteren over zakelijke en woon-werkkilometers zouden organisaties zelf de kans krijgen om de CO2-uitstoot te beperken. Blijkt dat er onvoldoende vooruitgang is geboekt, dan zou er een verplichte norm komen voor uitstoot voor zakelijke kilometers. Woon-werkverkeer valt daar niet onder.

Kritische vragen Tweede Kamer

Het ontwerpbesluit zou wijzigingen aanbrengen in het Besluit activiteiten leefomgeving en Omgevingsbesluit. Dat leidde tot kritische vragen in de Tweede Kamer. Ook moet het ontwerpbesluit nog langs de Raad van State voor advies. Het ontwerpbesluit kan ook pas in werking treden wanneer de nieuwe Omgevingswet goedgekeurd wordt. Daarnaast gaven de betrokken partijen aan meer tijd nodig te hebben om systemen gereed te maken voor de kilometerregistratie.

Doel blijft overeind.

Staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) zet nu in op 1 januari 2024 als ingangsdatum. De voorgenomen emissiereductie in 2030 (één megaton CO2) blijft wel overeind

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.