Subsidie voor aanschaf taxi of bedrijfswagen

Amsterdam stelt per 1 december subsidie beschikbaar voor de aanschaf van taxi’s en bedrijfswagens door ondernemers. Het gaat om de aanschaf van zowel nieuwe als tweedehands uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen.

Amsterdam wil de stad in 2030 uitstootvrij hebben. Taxi’s en bedrijfsvoertuigen moeten al in 2025 schoon rijden. Het college heeft daarom besloten om eigenaren van deze voertuigen tegemoet te komen.

Uitstootvrij vervangt niet-uitstootvrij

Er is maximaal € 1 miljoen subsidie beschikbaar voor schone taxi’s en € 2 miljoen voor uitstootvrije bedrijfswagens . De subsidie is alleen mogelijk als het voertuig nog niet is aangeschaft én een niet-uitstootvrije wagen vervangt.

Hoe kun jij als ondernemer de subsidie aanvragen?

Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, gaat de subsidie in op 1 december 2019. Meer informatie staat vanaf dan hier;https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuws/subsidie-bedrijfswagen/

Actieplan Schone Lucht

In het Actieplan Schone Lucht staan meer maatregelen om de lucht schoner te krijgen.

Benieuwd hoe Breikers jouw organisatie kan helpen om logistiek schoner en slimmer in te richten? Schroom niet en vraag ons om hulp. Wij kunnen onze adviesuren onafhankelijk en kosteloos aan werkgevers aanbieden! Dit is mogelijk omdat wij onderdeel uitmaken van het programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Scroll naar top