Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Webinar – Het slimmer, veiliger & groener maken van mobiliteit: de werkgever aan zet

Webinar – Het slimmer, veiliger & groener maken van mobiliteit: de werkgever aan zet

In het webinar ‘Het slimmer, veiliger & groener maken van mobiliteit: de werkgever aan zet’ (dinsdag 6 juni tussen 12:00 en 12:45), zal Kristian Winge, CEO van Sycada, in gesprek gaan met Dirk jan de Brijun (Programmadirecteur van MONO-zakelijk) over het belang van het aanwakkeren van veiligheid en duurzaamheid op de weg door werkgevers en management.

Onlangs verschenen de treurige verkeersdoden-cijfers van het CBS: in 2022 kwamen 737 mensen om in een verkeersongeval. Dit is 27% meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal sinds 2008. Volgens de veiligheidspiramide zijn er voor elke verkeersdode; 30 zwaargewonden, 300 ongevallen met letsel, 3.000 lichte ongevallen of bijna-ongevallen en 30.000 risicovolle momenten die tot een ongeval zouden kunnen leiden. Doe die 30.000 maal het aantal verkeersdoden in 2022, dan heb je meer dan 22 miljoen risicovolle momenten in het verkeer per jaar die tot een ernstig ongeval zouden kunnen leiden. Dit zijn er meer dan 60.000 per dag volgens deze theorie.

Bovenstaande heeft niet alleen (potentiële) desastreuze gevolgen voor familie en vrienden, maar óók voor werkgevers die te maken krijgen met verzuimkosten, schadekosten en andere gevolgen (zo’n € 27 miljard per jaar). Door een bewust mobiliteitsbeleid kunnen werkgevers ervoor zorgen dat gevaarlijke situaties in het verkeer voorkomen worden.

Tijdens het webinar wordt besproken hoe werkgevers kunnen bijdragen aan een veiliger en duurzamer mobiliteitsbeleid. Dit o.a. aan de hand van best practices en “lessons learned” van succesvolle werkgevers en een effectieve implementatiestrategie voor een bewust mobiliteitsbeleid: hoe kun je er, o.a. aan de hand van bewustwording, data en slimme software, voor zorgen dat zakelijke mobiliteit en transport zowel veiliger, groener als efficiënter wordt?

Sluit aan op 6 juni om te leren hoe je als werkgever een cruciale rol kan spelen in het bevorderen van de verkeersveiligheid in Nederland. Alleen samen kunnen we het aantal verkeersongevallen verminderen, kosten besparen én bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Wat: Webinar: Het slimmer, veiliger & groener maken van mobiliteit: de werkgever aan zet

Sprekers: Kristian Winge, CEO van Sycada, en Dirk-Jan de Bruijn, Programmadirecteur van MONO-zakelijk

Wanneer: Dinsdag 6 juni tussen 12:00 en 12:45

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.