Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Interview met Codam Coding College – de beste Hybride Werkgever 2022 – regio Noord-Holland tot 20 medewerkers

Interview met Codam Coding College – de beste Hybride Werkgever 2022 – regio Noord-Holland tot 20 medewerkers

Codam Coding College: ‘Deze prijs is voor ons allemaal’

Codam Coding College, een private programmeeropleiding gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam, is de winnaar met het kleinste team werknemers. Codam heeft wat uitdagingen te verwerken gehad. Deze non-profit is namelijk vlak voor de coronacrisis gestart en dat is voor een onderwijsinstelling natuurlijk een ramp. Toch zijn ze de crisis te boven gekomen, geven de studenten de opleiding een hoge waardering en hebben ze zelfs het hybride werken ingevoerd.  

“Deze prijs voor ons allemaal, dat is zeker!”, zo reageert Roos Peters enthousiast. Hoe heeft Roos, adjunct-directeur, hybride werken bij Codam, geïmplementeerd? “Met een team van tien man, we werken zonder leerkrachten, zorgen we ervoor dat we het beste onderwijs aan onze ongeveer 350 studenten aan kunnen bieden. Als startup en stichting hebben niet oneindig veel middelen ter beschikking maar toch proberen we er het beste van te maken. Overigens, dat vinden we geen straf, niemand heeft hier het idee aan het werk te zijn. We staan als stichting en als team klaar voor onze studenten want we geloven in onze missie. We bieden een (gratis) kwalitatief hoogstaande opleiding tot software engineer aan die toegankelijk is voor een zo groot mogelijke en diverse groep mensen. Hier kan iedere gemotiveerde jongere terecht en na deze opleiding ben je verzekerd van een baan. ”

Studenten kunnen 24 uur per dag terecht bij Codam; een plek met niet alleen heel veel computerapparatuur, maar ook met tafeltennistafels, een levensgroot schaakspel, een muziekstudio, gamecomputers en Legotafel. “Je kunt niet de hele dag achter je scherm blijven zitten, af en toe moet je even plezier maken. Dat geldt trouwens niet alleen voor onze studenten, maar ook voor het vaste team. Dus ook wij bouwen wel eens met Legosteentjes.”

Hoe is het hybride werken bij Codam geregeld? “We hebben allemaal de mogelijkheid om thuis te werken, het hele team beschikt over een volledig ingerichte thuiswerkplek. Veel collega’s hebben jonge kinderen waardoor dagen niet altijd lopen zoals ze van tevoren hadden gedacht, maar er is altijd ruimte om last minute een meeting online in te plannen of zelfs de kinderen mee naar werk te nemen mocht de opvang wegvallen. Daarin zijn we enorm flexibel en vrij. Medewerkers die in het buitenland wonen, kunnen ook gerust op familiebezoek en twee weken vanuit het buitenland werken.”

Hoe zorgen jullie voor de goede vibe? “De spirit zit er altijd wel bij ons in, alle medewerkers vinden Codam de leukste werkplek die er is”, vertelt Roos trots. “We weten waarom we het allemaal doen. Maar we zorgen ook goed voor onszelf hoor. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Je kunt pas voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt? Nou, dat doen we”, lacht de sympathieke adjunct-directeur. “Zo gaan we elk jaar een paar dagen met elkaar weg. Dit jaar ging de reis naar Lissabon om een zusterschool te bezoeken. Work en pleasure combineren, daar zijn we erg goed in bij Codam.”

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl