Wil jij ook kosteloos mobiliteitsadvies? Vraag het hier aan.

Wil jij ook kosteloos mobiliteitsadvies? Vraag het hier aan.

Warme kerstboodschap van Breikers directeur Rein Aarts

Warme kerstboodschap van Breikers directeur Rein Aarts

2021 gaan we niet snel vergeten. Met Breikers directeur Rein Aarts kijken we terug en vooruit!

2021 gaat te boek als het jaar van de lock down – een halve en een hele – de avondklok, de vaccinatiestraat, de CoronaCheck app en het hybride werken. Het blijft een idiote film waarin we terecht zijn gekomen. Qua mobiliteit was het de eerste helft van 2021 nog stil op de weg maar naarmate de besmettingscijfers daalden, werd de hang om weer naar kantoor te gaan groter. Waarmee ook het filemonster weer razendsnel zijn kop opstak. Het mag duidelijk zijn: het werk van Breikers is nog niet af. Vijf vragen aan Breikers directeur Rein Aarts.

Wat was voor jouw het hoogtepunt van 2021?

Mogen het er ook twee zijn? De eerste was natuurlijk de Zo Werkt Het Award, de prijs voor de beste (thuis-)werkgever van het jaar. Als campagneteam hoopten we op voorhand op 100 of 200 nominaties. Het werden er meer dan 4.000! Uit alle delen van Nederland. Samen met de andere regionetwerken kozen we ruim 30 regiowinnaars. Al die mooie verhalen, al die trotse mensen. De energie spatte van het scherm! Echt hartverwarmend en soms ook ontroerend. De dag van de nationale finale was echt een feest. De oprechte blijdschap van de winnaars, dat ga ik nooit vergeten (en hopelijk doen we het komend voorjaar nog eens dunnetjes over).

Ook het tweede hoogtepunt was een feestje. Op 24 september vierden we in Pakhuis de Zwijger de eerste verjaardag van de samenwerkingsovereenkomst ‘flexibel werken en slim reizen’. In jaar één hebben zich meer dan vijftig nieuwe werkgevers aangesloten. We organiseerden een feestelijke bijeenkomst waarin we het hybride werken vanuit verschillende invalshoeken belichtten: de werkgever, de overheid, de kantorenmarkt, het onderwijs, de NS… Ik vond het een heel inspirerende middag.

Welke lessen heb je geleerd?

Poeh, dat zijn er nogal wat. Ik blijf me verbazen over het aanpassingsvermogen van veel mensen. We sleuren ons er met z’n allen toch best aardig doorheen. Maar ik heb me ook verbaasd over de snelheid waarmee we na het afschalen van de coronabeperkingen weer terugvallen in het oude patroon. Eeuwig zonde, want als diegenen die dat kunnen een dag in de week meer thuis blijven werken dan ‘pre-corona’, dan houden we de ochtendspits eronder en voorkomen we de hyperspits in het OV. Onze afstudeerder van de TU Delft becijferde dat dit de Amsterdamse regio jaarlijks minimaal 600 miljoen euro oplevert. Met een relatief kleine gedragsverandering! Dat laten we toch niet lopen?

Dus?

Dat benadrukt echt de noodzaak om structureel werk te maken van hybride werken. Want als je het op z’n beloop laat zijn we zo weer terug bij af. Je moet binnen organisaties goede afspraken maken over welk werk waar en met wie gedaan kan worden. Om onze deelnemers daar gericht in te kunnen helpen hebben we ons adviesteam uitgebreid met een specialist op het gebied van hybride werken. Want daar komt nogal wat bij kijken: Arbo, reserveringsystemen, aanpassing van arbeidsvoorwaarden, fiscaliteit… De puzzel is er niet eenvoudiger op geworden, en daarom des te interessanter.

En komend jaar?

De kern blijft natuurlijk onze een-op-een advisering aan werkgevers. Ook in 2022 willen we weer 50 organisaties aansluiten. Kosteloos, deskundig, onafhankelijk en resultaat gedreven. We gaan weer een aantal bewustwordings- en gedragscampagnes voeren met onze ‘Zo Werkt Het’ partners in den lande. We gaan een letterlijk hele mooie fietscampagne doen in de corridor Amsterdam-Hoorn. We starten een College Tour waarin we onze deelnemers op een aantal mobiliteitsthema’s naar een hoger plan zullen brengen. En onder de vlag van Logisitek020 gaan we met een aantal partners als de Economic Board en de Hogeschool van Amsterdam de stadslogistiek opnieuw uitvinden. Zo bouwen we samen aan bereikbaarheid.

En als uitsmijter nog een nuttige tip?

Tja, nu we de komende tijd toch weer massaal aan het Zoomen zijn: begin die meeting gewoon een kwartier over het uur. Heb je tussen meetings altijd even tijd om ‘te resetten’. Probeer het, het helpt!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.