Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Wereld Fietsdag 3 juni + de voordelen van fietsen op een rij

Wereld Fietsdag 3 juni + de voordelen van fietsen op een rij

Op 3 juni is het World Bicycle Day. Stimuleer je collega’s om lekker de fiets te pakken. Wereldwijd kunnen foto’s gedeeld worden met #wereldfietsdag en/of #worldbicycleday.

Meer collega’s op de fiets

Geef je medewerkers hét zetje in de rug met deze E-Bike probeeractie. Gezonde en vitale medewerkers, dat wil toch iedereen? Met deze makkelijk op te zetten E-Bike Probeeractie inspireer én activeer je jouw medewerkers om vaker de fiets te pakken!

Hoe vaker je medewerkers de fiets pakken, hoe meer geld je bespaart aan verzuim-, parkeer- en leasekosten. Wist je dat je als werkgever voor een fietsende medewerker jaarlijks gemiddeld maar € 555 kwijt bent? En door het lagere verzuim is dat snel terugverdiend! Met deze handige rekentool kun je de winst binnen jouw bedrijf snel uitrekenen.

Wist je dat er ook tal van handige fietsregelingen zijn die een fiets van de zaak interessant maken? Download hier een kort overzicht van de fiscale fietsregelingen.

Handige mobiliteitsscan

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen namelijk heel eenvoudig in kaart brengen hoeveel fietspotentie er in jouw organisatie is dankzij onze interactieve mobiliteitsscan. Je krijgt hiermee inzicht in het veranderpotentieel van het woon-werkverkeer van jouw organisatie. Met deze online tool kun je overzichtelijk in kaart brengen wat het effect is wanneer een deel van de medewerkers vaker met de fiets reist op bijvoorbeeld reiskosten, reistijd, CO2-uitstoot, benodigde faciliteiten en vitaliteit. Door te spelen met schuifjes en waarden maak je zélf scenario’s aan en zie je direct de cijfermatige effecten op jullie eigen organisatie. BEKIJK DE DEMO HIER

Gezondheidsvoordelen

Daarnaast heeft fietsen natuurlijk heel veel gezondheidsvoordelen. We hebben de belangrijkste toch nog maar eens op een rij gezet:

Het is een inkopper, maar mensen die naar hun werk fietsen zijn fitter en minder vaak ziek dan hun niet fietsende collega’s.

Een andere reden om toch echt vaker te fietsen, is dat het gewichtsverlies bevordert. Het verhoogt je stofwisseling, je bouwt spieren op en verbrandt zodoende vet. Ook je hart wordt en sterker door. Slechts 30 minuten fietsen per dag kan het risico op hartaandoeningen met 50 procent verminderen.

Daarnaast helpt fietsen bijvoorbeeld ook bij het verbeteren van gewrichtsmobiliteit. Hoe meer het gewricht namelijk zijn volledige bewegingsbereik beweegt, hoe meer synoviale vloeistof er wordt geproduceerd. Hierdoor smeer je het gewricht, zodat je de rest van de dag gemakkelijker kunt bewegen.

Mensen die regelmatig bewegen slapen ook nog eens beter en hebben minder hoge stressniveaus in hun lichaam. 

Dus, als je een gezond lichaam en een gezonde geest wilt, dan is fietsen naar je werk een makkelijke en effectieve manier! Daarnaast is het ook nog eens super duurzaam en heb je nooit last van vertraging door bijvoorbeeld file of het ongemak van overvolle coupés.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.