Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Werken in Beweging lanceert online kennisplatform

Werken in Beweging lanceert online kennisplatform

Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde. Op de site vinden werkgevers alles wat ze nodig hebben om meteen in beweging te komen zoals uitgebreide stappenplannen, handige tips en trics, interessante feiten en cijfers en bruikbare tools om direct te downloaden. “Juist in deze tijd waarin veel mensen vanuit huis werken is het extra belangrijk om in beweging te blijven en regelmatig een ommetje te maken of de fiets te pakken” vertelt Fietsersbond directeur Esther van Garderen. “We reiken werkgevers en medewerkers dan ook graag manieren en middelen aan om dit te stimuleren, zowel thuis als op de werkvloer.” vult Wandelnet directeur Ankie van Dijk aan.

Wie en wat is Werken in Beweging
Wandelnet en Fietsersbond brengen samen met werkgevers Werken in Beweging. In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport helpen we om medewerkers dagelijks meer te laten bewegen door vaker te fietsen en te lopen. Naar, tijdens en vanuit het werk. Goed voor de organisatie én goed voor de medewerkers.

Van Dijk over Werken in Beweging: “Juist dit jaar laat zien hoe belangrijk wandelen en fietsen voor je gezondheid is. Met al dat thuiswerken is een #rondjelopen bij veel Nederlanders populair, zo blijkt uit ons onderzoek naar wandelgedrag in coronatijd. We laten met Werken in Beweging zien dat wandelen en fietsen op je werkdag niet alleen gezond is, maar ook nog eens functioneel én leuk!” Van Garderen beaamt dit: “Bewegen maakt je blij en productief. En voor wie wel naar zijn werk moet: de fiets maakt je hoofd leeg en je pakt iedere dag toch die beweging.”

Zó brengen we samen beweging in werk
De vier (Z)O’s van Werken in Beweging:
1. Online kennisplatform. Met praktische informatie om in beweging te komen zoals praktijkervaringen van andere werkgevers, checklists, kosten en baten, quick wins en handige downloads.
2. Onderzoek. Wat leveren investeringen in het stimuleren van bewegen op? Maximaal 150 werkgevers kunnen kosteloos deelnemen aan dit wetenschappelijke onderzoek en krijgen een business case op maat.
3. Onderling alliantienetwerk. Samen bereiken we méér mensen, bieden we een breder ‘beweeg- en gezondheidsmenu’ aan. Daarom werken wij graag samen met alliantiepartners en delen kennis, netwerken en communicatiekanalen.
4. Ondersteuning supporters. Werkgevers die werk willen maken van beweging, sluiten zich kosteloos aan als supporter. Voordelen: expertsessies, netwerk, bijeenkomsten, onderzoeksdeelname, communicatiemiddelen en meer.

Download hier alvast twee handige folders:
Folder – De Voordelen van Fietsen en Lopen
Folder – Handige Thuiswerk Tips

Gratis goodiebag
Werkgevers die ook Werken in Beweging willen brengen, vinden hiervoor alle informatie op www.werkeninbeweging.nl en kunnen meteen kosteloos de goedgevulde goodiebag aanvragen met onder andere factsheets, posters, vloersticker en ansichtkaarten.
https://werkeninbeweging.nl

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.