Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Zaanstad werkt aan mobiliteitsaanpak – Webinar terugkijken

Zaanstad werkt aan mobiliteitsaanpak – Webinar terugkijken

Is Zaanstad in 2040 nog bereikbaar? Komen medewerkers nog snel en makkelijk naar hun werk? Wat is de invloed van COVID-19 op woon-werk verkeer? En krijgen we samen onze werknemers uit de eigen auto? Green Business Club Zaanstad organiseerde 17 september een webinar met aan het woord wethouder Gerard Slegers van gemeente Zaanstad, mobiliteitsadviseurs van wijzijnbreikers.nl en verschillende Zaanse ondernemers en vertegenwoordigers van een aantal Zaanse bedrijvenverenigingen

Heb je het gemist? Bekijk de webinar hier terug:

Door de forse toename van het aantal vervoersbewegingen in Zaanstad de komende tientallen jaren, is het belangrijk om de krachten te bundelen om de regio bereikbaar te houden met slimmere en duurzamere mobiliteit. De uitbreiding van het laadnetwerk, stimulering van fietsen, e-bikes en speed pedelecs, het aanbieden deelmobiliteit en het verbeteren van het OV zijn essentieel om Zaanstad bereikbaar te houden. Daarnaast verandert er op dit moment veel op het gebied van mobiliteit. Thuiswerken, meer fietsen en spitsmijden zijn nu het nieuwe normaal. Een mooie kans om de manier waarop onze mobiliteit is ingericht te veranderen.

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de mobiliteit in de regio. Met name omdat werknemers de keuze van reizen aanpassen aan het voor hen geldende mobiliteitsbeleid. Door middel van mobiliteitsbudgetten krijgen werknemers meer flexibiliteit binnen het woon-werk verkeer en is het mogelijk om goede alternatieven te stimuleren. Daar liggen veel kansen die we nu niet altijd grijpen. Die kansen zijn er voor het bedrijf zelf, maar ook voor alle bedrijventerreinen samen zijn er goede alternatieven.

“In Zaanstad werken we aan een bereikbare, klimaatneutrale en schone stad voor iedereen. De inzet van duurzame mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Denk aan het emissieloos bevoorraden en het inzetten van minder voertuigen. In het Zaanse, vernieuwde mobiliteitsplan kijken we naar de uitdagingen waar onze groeigemeente de komende jaren voor staat. We doen dit graag samen met de werkgevers en ondernemers. Want zij kunnen het verschil maken als het gaat om duurzame mobiliteit.” aldus wethouder Gerard Slegers van gemeente Zaanstad.

Tijdens de webinar werden concrete handvatten en inzicht in mobiliteitsvisies en trends gegeven.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.