Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Werkgevers spreiden werkdagen, werktijden en vervoersmiddelen. Doet jouw organisatie ook mee?

Werkgevers spreiden werkdagen, werktijden en vervoersmiddelen. Doet jouw organisatie ook mee?

De eerste organisaties en bedrijven in de metropoolregio Amsterdam hebben afspraken gemaakt over het spreiden van werktijden en vervoermiddelen tijdens en na corona. Zoals gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, Loyens & Loeff, ABN AMRO en Schiphol Group. Daar werken zo’n 38.780 mensen. Doet jouw organisatie ook mee?

Voor werknemers van deelnemende organisaties blijft meer thuiswerken de norm. Wie wel reist, kiest rustige tijden, vooral buiten de spits. Vervoermiddelen worden afgewisseld bij grotere afstanden: OV, (elektrische) fiets of (deel)auto. Dat leidt tot een betere bereikbaarheid, minder files of vertragingen en schonere lucht.

Werkgevers pakken door met thuiswerken
We hebben nu de kans om definitief anders te organiseren waar we werken en hoe we de reis ernaartoe maken. Er zijn 23 deelnemende werkgevers gestart, maar de meeste werkenden willen ook na de coronacrisis één tot drie dagen per week thuis blijven werken.

Het is dus zaak dat werkgevers het thuiswerken zorgvuldig invoeren en werknemers helpen bij het spreiden van werktijden en vervoermiddelen. Want als we 10 tot 15 procent meer thuiswerken scheelt dat al gauw 85.000 tot 170.000 reizen per dag in de metropoolregio Amsterdam, waarbij de piekbelasting op de spits fors afneemt.

Oproep, doe mee!
De samenwerkende partijen roepen andere bedrijven op om ook hun mobiliteitsbeleid te vernieuwen. Daarbij willen ze helpen. Stichting Breikers is hiervoor het loket. Breikers begeleidt, inspireert, informeert en motiveert werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) kosteloos bij hun transitie naar slimme & duurzame mobiliteit en logistiek. De mobiliteitsbehoefte van elk bedrijf en elke medewerker is anders. Daarom geeft Breikers advies op maat. Regionale werkgeversorganisaties zoals Zuidas en Zuidoost of Almere, Haarlem, Schiphol en de IJmond werken ook mee. Werkgevers hoeven dus niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.
Ook is er een nieuw platform ontwikkeld met tips en voorbeelden: Zowerkhet.nl. Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen.

Ambassadeurs
Een overzicht van de 23 organisaties die nu ondertekend hebben is hier te downloaden. Ook Minister Cora van Nieuwenhuizen (ministerie van IenW), gedeputeerde Olthof (provincie Noord-Holland), wethouder Dijksma (gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en MRA-vertegenwoordiger), Roger van Boxtel (president-directeur NS) en Dick Benschop (CEO Royal Schiphol Group) juichen deze afspraken toe! Ze lichten hun betrokkenheid toe in dit filmpje en dit persbericht.

Hoe doe ik mee? / hoe kan mijn organisatie aansluiten?
Thuiswerken moet onderwerp zijn van gesprek tussen werkgever en werknemer en onderdeel van het duurzame mobiliteitsbeleid van een organisatie. Dan is de kans veel groter dat thuiswerken echt ingeburgerd raakt, ook als de coronapandemie achter de rug is. Wij helpen je daar graag bij.

Voor meer informatie en kosteloos advies op maat kun je direct contact opnemen met Rein Aarts, directeur van Breikers. Dat kan via rein@wijzijnbreikers.nl of 06-12161083.

Samen Bouwen aan Bereikbaarheid
Overheden en werkgevers in de metropoolregio Amsterdam werken al geruime tijd samen aan maatregelen om de druk op de spits te verminderen. Met de ondertekening van deze afspraken wordt de samenwerking uitgebreid. Dit is onderdeel van het programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid, waarin Rijk en MRA nauw samenwerken om de bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam te borgen.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.