Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Amsterdam opent servicecentrum voor leraren en schoolbesturen met aandacht voor Mobiliteit & Bereikbaarheid

Amsterdam opent servicecentrum voor leraren en schoolbesturen met aandacht voor Mobiliteit & Bereikbaarheid

Vanaf maandag 6 juli kunnen Amsterdamse schoolbesturen, schoolleiders en leraren terecht bij een nieuw Servicecentrum Onderwijs. Schoolbesturen kunnen hier versneld parkeervergunningen en reiskostenvergoedingen aanvragen voor hun personeel. Ook kunnen leraren hier terecht met vragen over de voorrangsregeling voor het krijgen van een woning. De dienstverlening wordt in de toekomst nog verder uitgebreid, met name op het gebied van mobiliteit. Breikers zal vanuit het servicecentrum onderwijsinstellingen gaan ondersteunen op gebied van Mobiliteit & Bereikbaarheid. Doel is om het reizen door medewerkers van en naar de onderwijslocaties in de toekomst aangenamer, gezonder, sneller, duurzamer, veiliger, slimmer, ….. kortom beter te maken. Hiermee wil de gemeente het voor (potentiële) leraren aantrekkelijker maken om te werken in Amsterdam. In een later stadium zal mogelijk ook een Service Centrum Zorg worden gestart.

Wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs): “De stad wil het voor onderwijspersoneel zo aantrekkelijk mogelijk maken om hier te komen en te blijven werken. Het Servicecentrum, een wens van scholen, kan daarvoor zorgen. Zo dringen we lerarentekort terug”.

Het Servicecentrum Onderwijs is gehuisvest in het Stadsloket Centrum in het Stadhuis en online te vinden op www.amsterdam.nl/servicecentrumonderwijs

Noodplan Lerarentekort
Het Servicecentrum Onderwijs is een van de maatregelen uit het Noodplan Lerarentekort, dat de schoolbesturen begin dit jaar hebben opgesteld en dat in samenwerking met de gemeente wordt uitgevoerd. Naast het verlagen van drempels voor het wonen en werken in de stad, investeert het college van B en W in extra ondersteuning van de scholen met het grootste tekort aan leraren. Scholen kunnen met dit geld tijdelijk externe professionals onderdelen van het curriculum laten verzorgen en zo de werkdruk van leraren en schoolleiders verlichten. Ook wordt er extra geïnvesteerd in aanvullende opleidingen en loopbaanperspectieven voor leraren, begeleiding en opleiding van zij-instromers en onderwijsassistenten op weg naar het halen van hun bevoegdheid.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit & Bereikbaarheid binnen het servicecentrum.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.