Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Deelvervoer – een overzicht!

Deelvervoer – een overzicht!

Deelvervoer is vaak goedkoper, sneller, duurzamer en ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Bovendien bespaart het parkeerruimte op straat. Ruimte voor voet- en fietspaden en meer groen om te ontspannen en spelen. 

Veel te kiezen

Dagelijks komen er deelvoertuigen bij in Amsterdam. Als het mooi weer is pak je de OV-fiets, heb je haast de scooter, en als je wat verder weg moet neem je een deelauto. De keuze is aan jou. Deelvoertuigen worden vaak gebruikt voor woon-werkverkeer en dagjes Amsterdam, bijvoorbeeld door vanaf een station een deelfiets te nemen. Of denk aan een elektrische deelbakfiets, handig wanneer je een zware wasmachine moet verplaatsen. Zoek een BuurtHub en vind elektrisch deelvervoer bij jou in de buurt.

Voordeliger dan je denkt

Een privéauto kost al snel tussen de € 250 en € 450 per maand. Het Nibud heeft een mooi overzicht van de vaste en variabele kosten, afhankelijk van de type privéauto. En bij de ANWB reken je uit wat jouw privéauto per maand kost. De vuistregel is dat als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, een deelauto al snel goedkoper is. Dat is bijna 200 kilometer per week. Bijkomend voordeel is dat de deelauto’s over het algemeen gloednieuw zijn. Je rijdt dus in een goede en veilige auto, met alle gemakken van dien.

Rekenvoorbeeld I:

De maandelijkse kosten voor een middenklasse auto bedragen gemiddeld € 638,50 per maand op basis van 13.500 gereden kilometers per maand. Deze kosten zijn een combinatie van vaste kosten (afschrijving, verzekeringen, motorrijtuigenbelastingen, onderhoud) en variabele kosten (afschrijving, onderhoud, reparatie, brandstof). Parkeerkosten zijn hierin niet meegenomen.

Rekenvoorbeeld II:

Voor een compacte middelklasseauto betaal je maandelijks gemiddeld € 378,- bij 10.000 gereden kilometers per jaar. Deze kosten zijn een combinatie van vaste kosten (afschrijving, verzekeringen, motorrijtuigenbelastingen, onderhoud) en variabele kosten (afschrijving, onderhoud, reparatie, brandstof). Parkeerkosten zijn hierin niet meegenomen.

Meer informatie over deelvervoer vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

Deelfietsen

Reis met de fiets van en naar OV-knooppunten in de stad. Bekijk een overzicht van de aanbieders bij jou in de buurt.

Deelscooters

De file omzeilen maar wel lekker de vaart erin? Pak een van de vele elektrische deelscooters.

Deelauto

Toch liever een eigen auto? Denk er dan eens aan om hem te delen. Bijvoorbeeld met SnappCar. Maar je kunt ook privé een auto delen met iemand uit een ander parkeergebied met het experiment autodelen.

Deelauto’s met een vaste standplaats:

Elektrische deelauto’s met een breder servicegebied:

Autodelen met een groep

Je kunt ook een auto delen met een groep vrienden, buren of collega’s. Bijvoorbeeld met een auto die kant en klaar wordt afgeleverd met een alles-in-1-pakket: verzekering, pechhulp en reserveringsapp. Wil je kosten terugverdienen dan kun je de auto delen ook buiten de groep. Kijk ter inspiratie bij WijzijndeelMeerDelenEd de Pijp.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Deel je vragen met mij!

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl