Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Bereikbaarheid van de Zuidas, Amsterdam-Zuid en Amstelveen

Bereikbaarheid van de Zuidas, Amsterdam-Zuid en Amstelveen

Gezien de duur van de werkzaamheden aan het project Zuidasdok, gaat het soms voorkomen dat er in hetzelfde gebied ook andere projecten zijn. Het is daarom belangrijk de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Zo blijven de Zuidas, Amsterdam-Zuid en Amstelveen goed bereikbaar.

Werkzaamheden aan weg en spoor

De bereikbaarheid van de Zuidas komt mogelijk in het geding door verschillende werkzaamheden die samenvallen met project Zuidasdok. De Europaboulevard, Amstelveenseweg en De Boelelaan gaan op de schop, met gevolgen voor het wegverkeer. Tegelijkertijd zijn er werkzaamheden aan station Amsterdam-Zuid en is de Amstelveenlijn buiten dienst gesteld. Het regionale busverkeer tussen Amsterdam en Schiphol ondervindt hinder door werkzaamheden aan de brug van de Oude Haagseweg. Het openbaar vervoer biedt daardoor geen oplossing voor het beperken van de verkeershinder.

Druk op omleidingsroutes

Tijdens weekendafsluitingen van de A10 Zuid worden de President Kennedylaan en Amstelveenseweg ook gebruikt om de werkzaamheden rond het Zuidasdok te omzeilen. Het is dan van belang om op deze wegen geen werkzaamheden uit te voeren die het verkeer (extra) belemmeren.

Bereikbaarheid Amstelveen

De gelijktijdige uitvoering van werkzaamheden aan de A10, A9, Amstelveenseweg en Beneluxbaan heeft invloed op de bereikbaarheid van Amstelveen. Vanaf de A9 en de A10 zijn er twee verbindingen richting Amstelveen. In de spitsperiode mag er maximaal één verbinding per route gesloten zijn.

Treinvrije periodes

Voor de bouw van Station Zuid zijn er regelmatig weekenden met minder of geen treinverkeer, soms in combinatie met afsluitingen van de A10-Zuid Dit zorgt voor meer verkeer op de weg. In deze periodes is het niet wenselijk om extra hinder te veroorzaken op wegen in de buurt van dit project.

Scheepvaart

De vaarroute Kostverlorenvaart-Ringvaart Oost ondervindt hinder door de werkzaamheden aan het Zuidasdok en de A9. De verbreding van de A9 leidt in de winterperiodes 2021-2022 en 2023-2024 tot blokkades van de brug over de ringvaart.

Gebruik de interactieve kaart op www.amsterdambereikbaar.nl en ontdek welke werkzaamheden precies uitgevoerd zullen worden en wanneer.

 

Behoefte aan mobiliteitsadvies op maat? Schroom niet om hulp te vragen. Wij kunnen onze adviesuren onafhankelijk en kosteloos aan werkgevers aanbieden.

Dit is mogelijk omdat wij onderdeel uitmaken van het programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. Hierin werkt de MRA samen met de Rijksoverheid om de bereikbaarheid
van de regio te borgen.

Onze Breikers consultants helpen jou graag verder!

Je kunt ons bereiken via: info@wijzijnbreikers.nl

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.