Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Dit zijn de drie beste Fietswerkgevers 2023 van Nederland!

Dit zijn de drie beste Fietswerkgevers 2023 van Nederland!

Mobiliteitsplatform Zo Werkt Het presenteerde vanochtend met trots de winnaars van de beste Fietswerkgever van Nederland. Na eerdere succesvolle uitreikingen van de Thuiswerkgever & Hybride Werkgever van het Jaar, focust het platform dit jaar op fietsvriendelijke werkgevers. Uit meer dan 1000 nominaties, kwamen de organisaties Little Rocket, Geelen Counterflow en Universiteit van Amsterdam eruit als winnaars.

Zo Werkt Het Award 2023

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop én goed voor het milieu. Toch komt één op de twee forenzen nog steeds met de auto naar het werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. Werkgevers die fietsen naar het werk zo makkelijk, leuk en aantrekkelijk mogelijk maken, krijgen hun medewerkers daarentegen wél op de fiets. Als blijk van waardering en als inspiratie voor andere werkgevers zet Zo Werkt Het deze organisaties graag in het zonnetje. Na succesvolle eerdere edities riep het platform dit keer op om organisaties te nomineren voor de beste Fietswerkgever van Nederland.

Op 21 november tussen 10:00 – 11:00 uur werden de drie landelijke winnaars van de titel beste Fietswerkgever van Nederland bekendgemaakt in aanwezigheid van alle regionale winnaars.

Dit zijn de landelijke winnaars

Een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Fietsersbond, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en VNO NCW-West, heeft de inzendingen beoordeeld. De awards werden in drie verschillende poules uitgereikt, zodat zowel start-ups als multinationals kans maakten op deze eervolle prijs.

“Tussen de meer dan 1000 inzendingen zaten vele inspirerende verhalen. De jury keek naar verschillende criteria, met als voorwaarde dat de basis van de fietsfaciliteiten uitstekend moest zijn, verrijkt met innovatieve oplossingen die een verschil maken. Opvallend waren de inzendingen met hoge fietsvergoedingen, bijzondere fietsstallingen en reparatie-corners,” zegt Rein Aarts van Zo Werkt Het.

De eervolle titel met de felbegeerde gouden bokaal is uitgereikt aan de volgende bedrijven:

• In de categorie 1-50 werknemers: Little Rocket (Enschede)
• In de categorie 50-200 werknemers: Geelen Counterflow (Haelen)
• In de categorie 200+ werknemers: Universiteit van Amsterdam (Amsterdam)

“De winnaars van dit jaar onderscheiden zich niet alleen door uitstekende fietsfaciliteiten en vergoedingen, maar ook door hun creatieve initiatieven. Little Rocket imponeert onder andere met een uitgebreid fietsplan en de inzet van een app, terwijl Geelen Counterflow uitblinkt in personeelsbetrokkenheid met een competitie-element. De Universiteit van Amsterdam verrijkt hun aanpak met de ‘Bike Kitchen’, een innovatief concept dat gemeenschapszin en vaardigheidsontwikkeling bevordert. Bij de drie winnaars is het stimuleren van de fiets onderdeel van een veel breder verhaal, van een visie op hoe je als bedrijf wilt werken en hoe je concreet positieve impact kunt maken voor elkaar en je omgeving,” aldus Rein Aarts.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken en wordt mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden. De regionale netwerken helpen werkgevers in hun regio al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen. Door samen te werken op landelijk niveau bereiken we nog meer werkgevers.

Meer over deze campagne vind je op www.zowerkthet.nl/award-2023

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.