Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Breikers breidt uit naar Noord-Holland Noord

Breikers breidt uit naar Noord-Holland Noord

Werkgevers in Noord-Holland Noord die hun werknemers duurzaam willen laten reizen, kunnen vanaf deze zomer kosteloos een advies op maat krijgen. De provincie Noord-Holland schakelt Stichting Breikers in om  bedrijven in Noord-Holland Noord te ondersteunen bij de overgang naar slimme en duurzame mobiliteit. Ook krijgen werkgevers in de regio hulp bij het stimuleren van het gebruik van de (elektrische) fiets.

Waar in de Randstad veel aandacht gaat naar het verminderen van files op snelwegen, is dit minder de focus in de regio Noord-Holland Noord. Hier liggen de knelpunten rond de spits voornamelijk op toegangswegen richting bedrijventerreinen. In en rond Alkmaar is wel veel spitshinder. Hier lopen met name de A9 en N242 vast door verkeer richting Amsterdam.

Oplossingen

Werknemers stimuleren om buiten de spits te reizen of thuis te werken is een van de oplossingsmogelijkheden. Er werken in Noord-Holland Noord echter relatief veel mensen in sectoren waar thuiswerken of flexibel werken niet goed mogelijk is. Het gemiddelde huishouden in Noord-Holland Noord bezit 1,1 auto. Ter vergelijking: dit ligt in de hoofdstad op gemiddeld 0,5 auto per huishouden (CBS, 2019). Daarom zal Breikers de werkgevers in deze regio ook ondersteunen bij het stimuleren van het gebruik van de (elektrische) fiets, bijvoorbeeld e-bike probeeracties. Hier liggen veel kansen omdat bijna de helft van de autoritten naar het werk korter is dan 15 kilometer.

Het gebied krijgt zijn eigen mobiliteitsconsultant die de werkgevers gaat helpen in het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid. Ook ontwikkelt Breikers een toolbox met allerlei producten en worden seminars georganiseerd.

Terugdringen CO2-uitstoot

Voor werkgevers is het inzetten van het gratis advies aantrekkelijk omdat zij hiermee kennis, kunde en een mobiliteitsnetwerk in huis halen, wat hen veel tijd scheelt. Duurzame mobiliteit is een steeds urgenter thema, ook voor werkgevers in Noord-Holland Noord. Zo komen er zero-emissiezones aan in onder andere Alkmaar en Zaanstad. Ook gelden voor werkgevers met 100+medewerkers binnenkort normen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot bij het reizen van hun werknemers voor of naar het werk.

Meer informatie over het kosteloos mobiliteitsadvies en wie hiervoor in aanmerking komen is te vinden op https://wijzijnbreikers.nl/noord-holland-noord-kennismaking.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.