Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Breikers haalt 10.000 mensen uit de spits!

Breikers haalt 10.000 mensen uit de spits!

4 februari, 2020  –  Sinds vandaag reizen 10.000 mensen minder in de spits in de Metropoolregio Amsterdam. Hans Stor, servicemedewerker Algemene Techniek van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord, mag zich die tienduizendste spitsmijder noemen. Iedere dag fietst hij bijna 15 kilometer van en naar zijn werk. De mijlpaal is behaald dankzij inspanningen van Stichting Breikers.

Spitsmijden

Dagelijks gaan bijna twee miljoen mensen naar hun werk in de gemeenten die behoren tot de Metropoolregio Amsterdam. Een groot deel daarvan reist tijdens de spits en dat heeft fikse files tot gevolg. Stichting Breikers kijkt samen met werkgevers naar andere manieren en momenten om naar werk te gaan. Denk aan vroeger of later naar werk, een aantal dagen of dagdelen per week thuiswerken en het pakken van de fiets of trein in plaats van de auto.

Hans Stor, de tienduizendste spitsmijder in de regio Amsterdam, kreeg als verrassing namens Breikers een Stromer cadeau. De hippe e-bike werd aangeboden door Juizz. Fotografie: Semuel Souhuwat

Een beetje hulp

Breikers heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2022 de twintigduizendste forens buiten de spits te laten reizen. Dat is belangrijk, want de wegen slibben steeds verder dicht. Rijk en Regio investeren maximaal in nieuwe en betere infrastructuur. Maar er is meer nodig, zowel op korte als op lange termijn.

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat: “Het is belangrijk om te kijken naar ons reisgedrag. Om bijvoorbeeld na te denken over de vraag ‘kan ik een half uurtje later naar mijn werk?’ Daar ligt ook een belangrijke rol voor werkgevers, want zij moeten dat mogelijk maken. Breikers helpt daarbij met praktisch advies aan bedrijven die hun werknemers op een andere manier naar het werk willen laten reizen. Hun inzet wordt vandaag beloond met deze mooie mijlpaal van de 10.000ste spitsmijder in de Metropoolregio Amsterdam”.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.