Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Breikers logistiek, aan de vooravond van een revolutie

Breikers logistiek, aan de vooravond van een revolutie

Mensen kennen Breikers vooral van onze inzet op personenverkeer. Inmiddels haalt ons netwerk elke werkdag zo’n 10.000 forensen uit de spits. En dat getal groeit nog elke dag. Minder bekend is dat Breikers, sinds 2018, ook een afdeling ‘logistiek’ heeft. Op het gebied van stadsdistributie zal de komende jaren een ware revolutie plaatsvinden. Breikers speelt een actieve rol.

Slim en Schoon

De luchtkwaliteit in de binnenstad is al vele jaren onder de maat. Op sommige punten in de stad rook je door die vieze lucht zo’n 6 sigaretten per dag. En het verkeer is een van de grote boosdoeners. Eind 2015 sloot Gemeente Amsterdam met het bedrijfsleven het convenant ‘Slim en Schoon door de Stad’. Doel was om via slimme logistiek en schone voertuigen te komen tot een wezenlijke reductie van de schadelijke emissies. Sinds 2018 coördineert Breikers de uitvoering van het convenant. Inmiddels is er een netwerk van meer dan 60 grote transporteurs en verladers actief in de verduurzaming van de binnenstedelijke distributie in Amsterdam.

Green Deal ZES en Klimaatakkoord

Twee actuele ontwikkelingen zorgen ervoor dat de transitie naar schone stadsdistributie in een enorme stroomversnelling terecht is gekomen. Allereerst is er de Green Deal ZES; een nationale afspraak tussen overheid en bedrijfsleven om in de 40 grootste binnensteden van Nederland vanaf 2025 te komen tot volledig emissievrije bevoorrading (Zero Emissie Stadslogistiek). Het Klimaatakkoord zet nog eens extra druk op de ketel: verkeer en vervoer moet een grote bijdrage gaan leveren aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit betekent dat de manier waarop we de stad bevoorraden, bouwmaterialen aanvoeren, pakketjes bezorgen en afval afvoeren de komende jaren een totale metamorfose zal ondergaan

Convenant en eerste stappen

Die metamorfose kent vele facetten, is heel complex en gaat niet vanzelf. Zijn die schone voertuigen wel in voldoende aantallen en op tijd beschikbaar? Hoe moet dat met de oplaadinfrastructuur in een energienetwerk dat al aan z’n grenzen zit? Waar moeten de logistieke hubs komen van waaruit de binnenstad emissievrij wordt bevoorraad? En hoe begeleiden we die duizenden kleine en middelgrote ondernemers die dagelijks door de stad rijden bij de transitie naar slim en schoon vervoer?

Op verzoek van Gemeente Amsterdam bereidt Breikers een nieuw convenant voor waarin de ambities, uitdagingen en oplossingsrichtingen voor Amsterdam worden vastgelegd. Namens het bedrijfsleven zitten hierbij de transporteurs (TLN), verladers (evofenedex), de installatiebranche (Techniek Nederland), de ondernemers in de binnenstad (Amsterdam City, Horeca Amsterdam), VNO-NCW en MKB aan tafel. Om geen tijd te verliezen, zullen naar verwachting al snel eerste concrete stappen worden gezet. Zo wordt er op dit moment nagedacht over proeven met de emissievrije bevoorrading van horeca en installateurs. Ook zal er een stimuleringspakket worden ontwikkeld om ondernemers te ondersteunen in de transitie. De kennis en ervaring die inmiddels zijn opgebouwd binnen het netwerk van Breikers Logistiek vormen hiervoor een mooi uitgangspunt.

Breikers

Al dat werk doen we er niet zomaar even bij. Daarom is per 1 oktober naast Joeri Jongeneel ook Michael van Wijngaarden actief voor Breikers logistiek. Michael werkte eerder voor onder meer DHL en heeft veel ervaring in de stadsdistributie. Op weg naar Zero Emissie Stadsdistributie. Een schone uitdaging voor zowel Michael als Breikers.

 
Even voorstellen: 
Michael van Wijngaarden
 

Als Consultant Logistiek bij Breikers denk ik met je mee en help ik jouw organisatie om een passend antwoord te vinden op de vraag: “Hoe kan ik mijn klanten uitstoot vrij blijven bedienen?”

Ik heb enorm veel zin om het team van Breikers te versterken en ga er vol voor om de doelstellingen samen met het team te behalen!

Wat mij betreft is het: van congestie, uitstoot en frustratie naar ruimte, frisse lucht en plezier!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.