Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Breikers organiseert De Week Zonder Spits en die kan niet zonder jou!

Breikers organiseert De Week Zonder Spits en die kan niet zonder jou!

Stichting Breikers organiseert de laatste week van maart ‘De Week Zonder Spits’. En 17 februari is de campagne gestart! Wil jij de productiviteit, tevredenheid én het werkgeluk van je werknemers verhogen? Doe dan met jouw organisatie van 23 t/m 27 maart met ons mee.

Het is druk in het verkeer. Of mensen nu in een overvolle coupé staan of in de file, niemand wordt er blij van. Dagelijks reizen zo’n 1,1 miljoen mensen in de regio Amsterdam van en naar hun werk. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want de gemiddelde automobilist staat in en rondom onze hoofdstad gemiddeld 60 uur per jaar in de file. Ook het OV barst tijdens de hyperspits uit z’n voegen. Zo’n moeizame start heeft de hele dag gevolgen; minder concentratievermogen, meer stress en minder werkgeluk. Terwijl de oplossing zo makkelijk is. Om de spits te mijden is vaak een uurtje later naar kantoor vertrekken al genoeg!

 

Wat gaan we doen

Het concept is simpel; samen met een aansprekende groep werkgevers de laatste week van maart actief en met zoveel mogelijk mensen de spits mijden. Zo kan men zelf ervaren hoe fijn dat eigenlijk is. Alle organisaties zijn van harte welkom om zich (kosteloos) bij het initiatief aan te sluiten.

Deze week, op maandag 17 februari, zijn we gestart met de campagne. Zo zal de campagne te zien zijn via social media, op de schermen in de treinen, in de bussen van het GVB, ook rijdt er een De Week Zonder Spits tram in Amsterdam en zal er aandacht voor zijn in verschillende media.

Communicatiemiddelen

We willen de deelnemende bedrijven zo goed mogelijk ondersteunen, daarom hebben we verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen ontwikkeld. Alle deelnemende bedrijven krijgen banners, posters en tafelstandaards (aantallen in overleg) met hun eigen bedrijfsnaam erop. Dit is kosteloos en kunnen we binnen ongeveer 7 werkdagen aanleveren.

Ook ontvang je een digitale poster met jullie bedrijfsnaam erop, die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor social media of intranet.

Daarnaast hebben we een digitale communicatie toolkit voor intern gebruik om werknemers te enthousiasmeren.

Toolkit Nederlands:

https://deweekzonderspits.nl/werkgevers/

Toolkit Engels:

https://deweekzonderspits.nl/homepage-engels/

Communicatie middelen op verzoek

Op verzoek kunnen we ook uitingen op verschillende formaten aanleveren, zoals digitale banners en korte filmpjes.

Omdat er best veel varianten zijn willen we je vragen je verzoek, met daarbij meteen waar het voor is en welk formaat je nodig hebt, te mailen naar info@wijzijnbreikers.nl (of je persoonlijke Breikers contact), dan kijken we er zo snel mogelijk naar.

Deelnemende bedrijven

CBRE, Hermitage, De Nieuwe Kerk Amsterdam, Danone, Gemeente Velsen, Tata Steel, Enterprise Car Sharing & Rental, Schuberg Philis, Rijkswaterstaat, Loyens & Loeff, IJmond Bereikbaar, United, Orange Business Services, Beter op weg, VAZO, Omgevingsdienst IJmond, VanAtotZuidas, KPMG, Green Business Club, Hello Zuidas, BYCS, ORAM, VNO-NCW West, Arcadis, Amsterdam Bereikbaar, JUIZZ, Share Now, Fietsersbond, Anders Reizen, Gemeente Amsterdam, Greenhouse, We Are Blossom, Bedrijventerrein De Trompet, NS, Johan Cruijff ArenA, Gemeente Beverwijk, Het PR Bureau, GVB, Groot Schiphol Bereikbaar.

Bijna dagelijks komen er bedrijven bij. Op de website staat de meest actuele lijst.

Wie organiseert de Week Zonder Spits?

De Week Zonder Spits wordt georganiseerd door Stichting Breikers. Breikers is een netwerk van inmiddels al meer dan 240 grote werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam die gezamenlijk werken aan slimme en duurzame mobiliteit (van mensen en goederen). Gezamenlijk zorgen deze partijen er voor dat er al meer dan 10.000 mensen dagelijks de spitsmijden.Dat scheelt meer dan 30 ton CO2 en 170.000 autokilometers per dag. Breikers is onafhankelijk, deskundig en niet commercieel. Breikers is een initiatief van werkgeversverenigingen VNO-NCW en ORAM en wordt gefinancierd door Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. In dit programma werken het Rijk en de overheden in de Metropoolregio Amsterdam samen om de bereikbaarheid van de MRA te borgen, ook na de bouw van 250.000 woningen in 2040.

Alle organisaties zijn van harte welkom om zich (kosteloos) bij het initiatief aan te sluiten.

Doe jullie mee?

Voor meer informatie en om je bedrijf aan te melden kun je contact opnemen met Rein Aarts of Wendel Kind via info@wijzijnbreikers.nl

www.DeWeekZonderSpits.nl

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.