Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Whitepapers

Thuiswerken, deelmobiliteit, fietsstimulering: wil je zelf alvast starten met slimme en duurzame mobiliteit? Breikers helpt je een eindje op weg. Alle informatie, tips en stappenplannen die je nodig hebt, vind je overzichtelijk bij elkaar in onze whitepapers.

Volop fiscale mogelijkheden voor fietsstimulering!

Een fiets lease je net zo makkelijk als een auto! Een fiets van de zaak rijd je ook al voor een paar euro per maand. Maar er zijn nog meer goede mogelijkheden die het aantrekkelijk maken om het fietsgebruik onder werknemers te stimuleren! We hebben de mogelijkheden in deze whipepaper voor je op een rij gezet.

Whitepaper – Vooroordelen en misvattingen over Reisgedrag

Waarschijnlijk heb je als werkgever
ambities op het gebied van mobiliteit. Je wilt bijvoorbeeld dat medewerkers duurzamer of actiever reizen. Misschien hebben jullie zelfs al regelingen (zoals de reiskosten- en leaseregeling) aangepast.
Een goed begin! Maar om menselijk (reis)gedrag blijvend te veranderen, is vaak meer nodig dan een nieuwe regeling.

Whitepaper – Besluit CO2reductie werkgebonden personenmobiliteit

Het nieuwe besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit heeft als doel de CO2- uitstoot van zakelijke mobiliteit terug te dringen. De eisen die gesteld worden hebben flinke gevolgen voor werkgevers met meer dan honderd medewerkers. De regeling wordt per 1 januari 2024 ingevoerd. Wat weten we nu al en waar moet je als werkgever rekening mee houden? Je leest het in deze whitepaper.

Met dit stappenplan is de mobiliteit in jouw organisatie in no time slim & duurzaam!

Als werknemers op de lange termijn meer blijven thuiswerken dan moet je je beleid en bedrijfscultuur hier structureel op aanpassen, zodat de voordelen de boventoon blijven voeren. 

Wil je zelf een start maken of inspiratie opdoen om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken? Download dan deze whitepaper.

Langdurig gedrag veranderen? Gebruik deze drie beïnvloedingstechnieken!

Gedrag eenmalig beïnvloeden met communicatie is één ding, maar langdurig gedrag beïnvloeden is een vak apart. Veel pogingen
om gedrag te veranderen werken slechts tijdelijk. Technieken om gedrag te veranderen zijn namelijk nog niet direct ook technieken om mensen te motiveren dit gedrag op de lange termijn vol te houden.

In deze whitepaper behandelen we drie beïnvloedingstechnieken om in te zetten op duurzame, structurele gedragsverandering.

Drie psychologische weerstanden en elf manieren om ze te tackelen

Gedrag van je doelgroep veranderen,
 dat is nog niet zo makkelijk. Er zijn vaak verschillende redenen waarom je doelgroep zich gedraagt zoals ze doet, en niet zoals 
jij wil. Op die redenen wil je inspelen
 met je veranderaanpak. In deze handige waaier gaan de dieper in op drie veelvoorkomende psychologische weerstanden en elf technieken die je kunt gebruiken om die hakken uit het zand te krijgen.

De Fossielvrije inspiratiegids van Zo Werkt het

Overstappen naar fossielvrij(er) reizen? Daarmee helpen we je graag op weg. Met 10 eenvoudige maatregelen maak je concrete stappen om je CO2-uitstoot te verminderen.

Lees er alles over in deze fossielvrije inspiratiegids van ons campagneplatform Zo Werkt Het.

Thuiswerken doe je zo!

Hybride is het nieuwe toverwoord als het gaat om hoe je medewerkers reizen en waar ze werken. Als het even kan, kies je de beste tijd en plek. En als je reist, dan doe je dat slimmer, duurzamer en gezonder. 

Maar hoe regel je dat? Wat werkt wel en wat werkt niet? En vooral: hoe pak je dat aan zonder dat het veel tijd en moeite kost?

Deelmobiliteit

Door in te zetten op deelmobiliteit bespaar je op kostbare parkeerruimte, bied je medewerkers een flexibele mobiliteitsoplossing en bespaar je op je CO2-uitstoot. Daarnaast draagt deelmobiliteit bij aan een betere bereikbaarheid van de regio. In deze whitepaper lees je over de meest actuele ins-and outs op gebied van Deelmobiliteit.

Mobiliteitsgedrag effectief veranderen: een stappenplan

Waar in het verleden vooral werd gezocht naar infrastructurele en technologische aanpassingen om mobiliteitsvraagstukken op te lossen, groeit het besef dat ook gedragsverandering noodzakelijk is om mobiliteit te verbeteren. In deze whitepaper leer je over (de oorsprong van) mobiliteitsgedrag en de nodige stappen om gedrag te veranderen.