Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Dit zijn de regionale winnaars van de Zo Werkt Het Award 2023

Dit zijn de regionale winnaars van de Zo Werkt Het Award 2023

De regionale winnaars van de Zo Werkt Het Award 2023 zijn bekend!

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met nominaties vanuit het hele land waarbij we trots kunnen vertellen dat de teller op 991 nominaties is geëindigd! Een mooi aantal en vooral fantastisch om te zien dat zoveel bedrijven in Nederland zich inzetten voor mooie fietsfaciliteiten en -regelingen voor hun werknemers. Ga vooral op deze manier door!

Onze teams in de verschillende deelnemende regio’s hebben met grote zorg alle nominaties beoordeeld en hieruit de regionale winnaars geselecteerd welke allen kans maken op de landelijke titel: “De beste Fietswerkgever van Nederland.”

Benieuwd wie er in welke provincie winnaar zijn geworden? En nieuwsgierig wat hier doorslaggevend was? Scroll vooral verder!

Arnhem/Nijmegen


Bureau Objectief

Bureau Objectief heeft een overdekte fietsenstalling en voldoende capaciteiten daaromheen. Werknemers kunnen fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen en krijgen een fietsvergoeding.

Astrum College

Astrum College heeft een fietsenstalling, de faciliteiten zijn goed en er is een fietsregeling. Daarnaast doet de school mee aan de ‘Fiets Naar Je Werk Dag’ en zijn er diverse fietschallenges- en acties.

Provincie Gelderland

Provincie Gelderland is een goed voorbeeldbedrijf voor andere bedrijven. De jury vindt het een mooi signaal dat de vergoeding voor fietskilometers hoger is dan die voor een autokilometer. En ligt een stevig fundament; fietsen wordt echt beloond.

Drenthe


Actium

Bij Actium worden de medewerkers gestimuleerd om op de fiets te komen. Ze krijgen woon- werkverkeer hetzelfde vergoed of ze nu op fietsen of met de auto komen. Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruime fietsregeling.

Vepa the furniture factory

Vepa heeft een leasefietsplan, overdekte stallingen met elektra en een eigen Vepa Cycling Team! Medewerkers kunnen mee doen met de eigen georganiseerde tochten en ze rijden elk jaar een tocht van 200 km voor het goede doel.

 

Friesland


Friesland Lease B.V.

Bij Friesland Lease B.V. krijgt men alle fiets km’s vergoed en met de auto pas vanaf 15 km. Daarnaast zijn er deelfietsen aanwezig die overdag gebruikt kunnen worden voor verschillende momenten.

Rabobank Friesland
Bij Rabobank Friesland zijn er voor het bewegen speciale vitaliteitscoaches benoemd. Zij promoten het fietsen actief, dit zag je met name tijdens hun deelname aan de actie Slimme Fietsers Scoren Bomen.

 

Groningen


Kwint Groningen

Kwint Groep heeft de fietsfaciliteiten voor een MKB erg goed op orde, van een overdekte, ruime fietsenstalling met oplaadpunten dichtbij de ingang, tot douches en kleedruimtes.

Menso Alting

De basisvoorzieningen zijn bij Menso Alting erg goed op orde, van meerdere overdekte stallingen dichtbij de ingang, tot oplaadpunten en douches en kleedruimtes. Er is ook een vergoeding per fietskilometer.

DUO

Bij DUO is er een riante fietsregeling, ook zijn de faciliteiten goed op orde met een ruime ondergrondse fietsenstalling die van alle gemakken is voorzien. Er is een servicepunt die reparaties aan de fietsen van medewerkers kan uitvoeren, ook tijdens werktijden.

Limburg


Container Transport Venlo

Een groot pluspunt is dat Container Transport Venlo is ingesteld op vervoer via vrachtwagens en toch focust op fiets. Daarnaast is er een fietsplan en is er een smoothiefiets om je eigen smootie bij elkaar te fietsen.

Geelen Counterflow
Geleen Counterflow voldoet aan alle criteria en er waren 14 enthousiaste motivaties (door medewerkers) ingediend die hun werkgever prijzen om hun fietsbeleid en -voorzieningen. Het management komt zelf ook altijd met de fiets.

MUMC+

Het MUMC+ heeft recent een audit laten uitvoeren voor een fietsvriendelijk bedrijf en hierbij een gouden certificaat verkregen. Veel medewerkers worden gestimuleerd om de fiets te pakken en het management fietst ook. Daarnaast doen ze vaak mee met acties vanuit Zuid-Limburg Bereikbaar, zoals een fietsreparatie actie.

Noord-Brabant


Van Z naar A re-integratie

Bij van Z naar A re-integratie is er een mooie fietsenstalling, met omkleedruimte en douches. Er kan een fiets worden aangeschaft. Daarnaast is er een kilometer vergoeding.

Gooskens Hout

Bij Gooskens Hout kunnen alle medewerkers die in dienst komen een elektrische fiets krijgen, inclusief het onderhoud en reparatiekosten. Er is een grote fietsenstalling met daarin kleedkamers.

Tanis

Tanis valt op vanwege hun fietscultuur en hoge inzet op vitaliteit. Alle faciliteiten zijn goed op orde, de medewerkers ontvangen een hogere kilometervergoeding voor fietsritten dan voor autoritten en kunnen fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen.

Noord-Holland


Lexence

Bij Lexence is er een compleet pakket van maatregelen inclusief voorzieningen, een goede fietsregeling, een mooie kilometervergoeding en deelauto’s voor fietsende medewerkers die soms toch met de auto naar een afspraak moeten.

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam stimuleert en faciliteert het gebruik van de fiets door een uitstekende fietsregeling en goede voorzieningen op alle locaties. Ook is de Bike Kitchen geïntroduceerd: een plek waar je je fiets kunt leren repareren.

 

 

Overijssel


Little Rocket

Bij Little Rocket is er een fietsplan met een mogelijkheid voor e-bike of speed pedelec. Daarnaast zijn er douches, kleedruimtes, overdekte fietsenstalling en oplaadpunten.

Ecare

Bij Ecare kunnen medewerkers fiscaal aantrekkelijk een fiets met kilometervergoeding aanschaffen. Ook is er een douche- en kleedruimte en fietsenstalling.

Rova

Medewerkers van Rova ontvangen onder de 10 km een vergoeding en hierdoor is er een hoog fietsgebruik. Ook kunnen medewerkers gratis een e-bike uitproberen en brengen ze fietsen extra onder de aandacht onder medewerkers.

Gelderland

BOOT – Ingenieurs met een verhaal

Goede faciliteiten en werknemers kunnen fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen en krijgen een fietskilometervergoeding.


Politie
De politie heeft fietsstimulering geborgd in iedere eenheid met een verplichte jaarlijkse verantwoording over bereikte resultaten, gratis fiets-onderhoudsacties, deelname aan stimuleringsapp Love to Ride, een promotieteam om fietsers te belonen, een Bike experience day, testacties voor e-bikes en speed-pedelecs, fiets clinics met Henk Lubberding om veiliger te leren fietsen, Structureel budget beschikbaar voor stimuleringsmaatregelen, €1500 ,- per 5 jaar tbv WKR regeling, Ondersteuning/ samenwerking met lokale en regionale fietsstimuleringsorganisaties en doet aan actief uitdragen van beleid zowel nationaal als internationaal.

Rova

Medewerkers van Rova ontvangen onder de 10 km een vergoeding en hierdoor is er een hoog fietsgebruik. Ook kunnen medewerkers gratis een e-bike uitproberen en brengen ze fietsen extra onder de aandacht onder medewerkers.

Utrecht


Eneco

Eneco ziet de fiets als een essentieel onderdeel van hun vitaliteitsdoelstellingen. Hier willen ze ook het werk voorzetten.

Triodos Bank

Met een overtuigende hoeveelheid stemmen waar het enthousiasme vanaf straalt. Triodos gaat net een stapje verder dan de competitie.

Zuid-Holland


Better Places

Bij Better Places is er een 100% vergoeding voor de OV fiets. Daarnaast is er een hogere kilometervergoeding dan de autovergoeding en de directie komt altijd met de fiets naar kantoor.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Er zijn minder parkeerplaatsen voor auto’s bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Er is een goede goede financiële regeling voor de fiets met grote bijdrage vanuit het bedrijf

 

Gefeliciteerd regionale winnaars!

Wij feliciteren alle regionale winnaars en wensen iedereen succes tijdens de landelijke (digitale) uitreiking op 21 november.

Wil jij weten hoe je volgend jaar wint? Neem contact op met ons en plan een afpraak in met een van onze consultant. Ons advies is altijd kosteloos. Samen met jou en je collega’s maken we dan een stappenplan om de mobiliteit van jouw organisatie  schoner, slimmer en duurzamer te maken, zodat jullie die award volgend jaar in de wacht kunnen slepen!

Tot 21 november!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.