Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Maak de Landelijke Fiets naar je Werk Dag nog leuker met deze tips!

Maak de Landelijke Fiets naar je Werk Dag nog leuker met deze tips!

Donderdag 23 mei is de ‘Landelijke Fiets naar je Werk Dag’. Dit is een mooie gelegenheid om fietsen in jullie organisatie onder de aandacht te brengen. Om je op weg te helpen hebben we wat informatie en tips op een rijtje gezet.

Het doel van de Fiets naar je Werk Dag is om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk. Fietsen is een handige manier om de werkzaamheden in en om de stad te omzeilen en de bereikbaarheid te verbeteren. Bovendien is fietsen duurzaam en gezond. Uit onderzoek van TNO blijkt dat medewerkers die regelmatig fietsen naar het werk gezonder en fitter zijn, ouder worden en dat het ziekteverzuim onder deze groep lager is. Ook helpt fietsen bij het verminderen van stress en heeft het een positieve invloed op de stemming.

Hoe haal je meer uit deze fietscampagne?

Om je op weg te helpen hebben we wat tips op een rijtje gezet:

  • Heeft jullie organisatie de mogelijkheid een fiets aan te schaffen via de werkgever (WKR)? Grijp deze dag aan om dit te promoten onder collega’s.
  • Verras collega’s die deze dag op de fiets komen met een presentje, zoals een zadelhoesje, fuit, een krentenbol, een waterflesje, een bidon of een smoothie.
  • Verloot een leuke prijs onder collega’s die deze dag op de fiets komen. Bijvoorbeeld een fruitkrat voor het team, een fitbit of een tegoedbon.
  • Regel een fietsenmaker uit de buurt die deze dag de fietsen van collega’s voorziet van kleine reparaties.
  • Organiseer in jullie gebied of bedrijventerrein een uitdeelactie. Hier vind je een voorbeeld van zo’n actie.
  • Vergeet niet deze dag en de eventuele eigen actie(s) aan te kondigen onder collega’s. Denk aan een mail, een poster bij de koffieautomaat, een flyer op de koffietafel en noem maar op. Informatiemateriaal is o.a. hier gratis te downloaden.
  • Grote kans dat je zelf niet de werkgever bent, maar dit wel graag wilt organiseren in jouw organisatie (of wilt laten organiseren). Bespreek dit met de verantwoordelijke en wie weet.

Veel fietsplezier!

(Bron: groningen bereikbaar)

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.