Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

E-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit 8

E-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit 8

Hoe zorgen we ervoor dat we we de voordelen van thuiswerken, waar we de afgelopen twee jaar bijna allemaal wel ervaring mee hebben opgedaan, vasthouden? En als we dan toch naar kantoor gaan zo duurzaam mogelijk reizen en ons werkverkeer spreiden of mijden? Ook e-zine #8 staat weer bol van de praktische tips om dat te bereiken.

Ook in dit nummer staan goede voorbeelden met betrekking tot hybride werken. We moeten snel kunnen schakelen. Hoe maakt het Rijk die omslag? Daarover een interview met Marieke van Wallenburg, directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Hillie Beentjes, plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Het ministerie van BZK gaat over de arbeidsvoorwaarden van het Rijk en het ministerie van IenW is één van de departementen waarmee wordt samengewerkt.


Verder ook een inkijkje in een rapport van het Kennisinstituut in Mobiliteit (KiM) dat onderzoekt of het reizen voor werk en studie door COVID structureel zal veranderen. Ook lees je over The Hague Connected, een initiatief van een aantal grote organisaties (waaronder Siemens), dat zich inzet voor een schoon en bereikbaar Den Haag. Schiphol Group vertelt hoe het als fietsambassadeur zoveel mogelijk werknemers per fiets naar Schiphol wil laten komen. LeasePlan was één van de eerste organisaties waarvan het personeelswagenpark wereldwijd overging naar 100% elektrisch. 

Naast praktijkverhalen informatie over het Nieuw Belastingplan 2022 en de normerende regeling voor werkgebonden personenmobiliteit.

Kortom; het e-zine staat vol met praktijkverhalen, tips en handvatten van ervaringsdeskundigen. We verwijzen daarnaast graag naar Zowerkthet.nl, met meer informatie over hybride werken. Ook vind je er vier video’s met tips ‘van en voor werkgevers’ over een goede werkplek, leiderschap, maatwerk en passend vervoer.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.