Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Extra reistijd A7 in 2024 door herstel van de brug bij Purmerend.

Extra reistijd A7 in 2024 door herstel van de brug bij Purmerend.

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 zodat straks al het verkeer er weer overheen kan rijden en de brug weer voor langere tijd mee kan. Sinds oktober 2022 mogen zware vrachtwagens hier al niet meer overheen rijden, aangezien de brug dit gewicht niet goed kan dragen. Daarom wordt vrachtverkeer zwaarder dan 30 ton nu al omgeleid. Tijdens de werkzaamheden gaat dit maximale gewicht omlaag naar 25 ton.

Rijkswaterstaat verwacht in 2024 grote hinder en fors extra reistijd voor verkeer op de A7 bij Purmerend. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug beperkt open voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, een gewichtsbeperking (voor vrachtwagens zwaarder dan 30 ton) en afgesloten op- en afritten van de A7 bij Purmerend. Ook voor aansluitende wegen in Noord-Holland is de verwachting dat daar aanzienlijk hinder en vertraging zal optreden.

 

Planning

De werkzaamheden staan gepland van 1 april tot 1 september 2024. Rijkswaterstaat verwacht in december een aannemer te hebben die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Begin 2024 bereidt de aannemer de werkzaamheden verder voor. Dan wordt ook de exacte planning van de werkzaamhedenduidelijk.

Maatregelen
Rijkswaterstaat treft maatregelen om hinder te beperken. File is niet te voorkomen. Daarom wordt aan alle weggebruikers gevraagd ook zelf iets te doen: niet reizen (thuiswerken), buiten de spits reizen, samen reizen of met het openbaar vervoer. De mogelijkheden voor omleidingen voor verkeer op en rond de A7 zijn beperkt. In de loop van januari 2024 wordt duidelijk welke omleidingen worden geadviseerd, en welke alternatieve maatregelen er zijn.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: https://www.rijkswaterstaat.nl/a7-versterking-brug. Hier kun je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief, waardoor je automatisch op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het project.

 

Werkgevers

Denk jij dat jouw werknemers veel hinder zullen ondervinden van deze werkzaamheden, en/of dat het impact heeft op de bereikbaarheid van jouw organisatie? Neem contact op met ons, dan kijkt een van onze mobiliteitsadviseurs kosteloos met je mee naar oplossingen.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.