Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Feestelijke aftrap Fiets Fun E-Bike Probeeractie

Feestelijke aftrap Fiets Fun E-Bike Probeeractie

Gerard Slegers: ‘De Fiets Fun E-Bike Probeeractie gaat onze stad mooier en schoner maken’

Vorige week maandag 26 september was het zover; de kick-off van de Fiets Fun E-Bike probeeractie van de Green Business Club (GBC) Zaanstad en Breikers werd gehouden. Met de Zaanferry werden de vierentwintig fietsen van Amsterdam CS naar de pier bij het Zaantheater gevaren. Dat de regen met bakken uit de lucht viel, deed niets af aan de feestvreugde.

De Green Business Club Zaanstad en Breikers hebben een gezamenlijke missie: zoveel mogelijk werknemers uit de auto op de fiets krijgen. Zes Zaanse bedrijven – Norit Nederland B.V., Gemeenste Zaanstad, Vercom, ING Bank, Zaantheater, en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied– wilden graag aan de probeeractie meedoen. En dat is ook meer dan logisch; drie maanden lang mogen werknemers van bovengenoemde bedrijven de gloednieuwe elektrische fietsen, geleverd door De Boom en Het Meer, uitproberen.

Wethouder Gerard Slegers

In het Zaantheater waren, buiten de deelnemende bedrijven, ook wethouder gemeente Zaanstad, Gerard Slegers, co-voorzitter GBC Zaanstad, Ruben Uitendaal, kwartiermaker GBC Zaanstad, Marjan Hoffman, en directeur Breikers, Rein Aarts aanwezig.

Wethouder Slegers noemt deze natte ochtend vooral een unieke ochtend. “Ik ben er trots op dit project te mogen ondersteunen. Binnen de Zaanstreek heeft de auto een prominente rol en daar willen we met elkaar verandering in brengen. De Fiets Fun E-Bike probeeractie gaat onze stad mooier en schoner maken. Uiteraard doet Gemeente Zaanstad zelf ook mee aan de actie en gaan onze medewerkers gretig gebruik maken van de gloednieuwe elektrische fietsen.”

Voorzitter GBC Zaanstad Ruben Uitendaal

Een kroon op het werk van mobiliteit. Zo noemt Ruben Uitendaal deze actie. “Er komen hier in de Zaanstreek duizenden woningen bij. Willen we met elkaar veilig kunnen blijven reizen, dan zullen we de werknemer die op fietsafstand van werk woont, moeten stimuleren vaker de auto te laten staan en de fiets te gebruiken. Met deze actie hebben we echt iets te vieren, we gaan het gewoon doen. Dit is een mijlpaal.”

Directeur Breikers, Rein Aarts
Rein Aarts wil graag iets meer vertellen over de samenwerking tussen GBC Zaanstad en Breikers. “Een van de thema’s van Green Business club Zaanstad is mobiliteit, de specialiteit van Breikers. Wij zijn in Noord-Holland een grote campagne begonnen en samenwerking tussen ons kon dan ook niet uitblijven. Zie deze actie als een teaser, een pilot van de fietscampagne. We enthousiasmeren medewerkers om op de fiets te stappen en hopen dat ze in het vervolg de auto vaker laten staan. En onze hulp houdt niet op na deze probeeractie. Zijn werknemers eenmaal enthousiast, dan volgt het totaalpakket waarin we de werkgever volledig ontzorgen in alles wat met die fiets te maken heeft. Denk hierbij aan arbeidsvoorwaarden, een online reserveringssysteem en effectmeting via gebruikersenquêtes, voorzieningen bij het bedrijf zoals oplaadpunten en promotiemateriaal voor het interne communicatiemateriaal. Alleen als alle stukjes van de puzzel passen, dan pas is de campagne geslaagd. Uiteindelijk hopen we dat zoveel mogelijk organisaties het certificaat ‘Fietsvriendelijk bedrijf’ mogen ontvangen.”

Norit Nederland B.V
De ferry is inmiddels leeg en alle fietsen zijn uitgeladen. Ook Norit B.V Nederland heeft drie exemplaren ontvangen. De medewerkers van dit bedrijf rijden normaal gesproken met de auto naar het werk, maar zien deze gloednieuwe e-bike wel zitten. Directeur Ewoud Pruim: “Een tijdje geleden hebben we de mobiliteitsscan al door Breikers laten uitvoeren. Daaruit bleek dat er veel fietspotentie was. Het merendeel van onze 90 werknemers woont op fietsafstand van Norit B.V., maar pakt de auto. Tijd dus om daar verandering in te brengen, te verduurzamen en gezonder bezig te zijn. Ook speelt mee dat onze parkeergelegenheid hier aan de Pieter Ghijsenlaan beperkt is. Genoeg redenen om mee te doen dus.”
Of Ewoud zelf ook naar zijn werk fietst? “Jazeker, vanuit Uitgeest fiets ik zo’n twee keer per week naar kantoor. Best een eindje, maar ik vind het heerlijk. En met een elektrische fiets is het echt heel goed te doen.” Hij lacht: “Als directeur van dit bedrijf moet ik natuurlijk wel het goede voorbeeld geven hè.”

Ben jij ook super enthousiast en wil je deelnemen aan de E-bike probeeractie? Vind dan hier alle informatie en meld je aan!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.