Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Grootste fietsenstalling van Amsterdam geopend

Grootste fietsenstalling van Amsterdam geopend

Eindelijk is het zover, de grootste fietsenstalling van Amsterdam en de eerste wereldwijd die onder water is gebouwd, is geopend!

Vanaf 2018 is gewerkt aan het bijzondere project De Entree. Het bestond onder andere uit het vernieuwen van het Stationsplein en de bruggen naar het stationseiland, nieuwe kades en steigers, tramsporen en haltes en grote delen van de Prins Hendrikkade.

Het huzarenstukje is toch de Fietsenstalling Stationsplein. Met 7000 parkeerplekken voor fietsen is dit de grootste fietsenstalling van Amsterdam. Deze is bovendien onder water gebouwd. De rondvaartboten varen letterlijk boven de fietsen langs.

Bereikbaar

Het is een uitdaging geweest om in een gebied dat zo intensief gebruikt wordt, door duizenden reizigers per dag, een fietsenstalling onder water te bouwen terwijl alles gewoon doorging. Alle toegangswegen naar het station bleven bereikbaar terwijl de bouwvakkers ook ruimte nodig hadden voor bijvoorbeeld hijskranen, bouwketen, opslag en transportwagens. Het is bijzonder dat het gelukt is.

De fietsenstalling is ondergronds verbonden met de metro- en stationshal. Wat de stalling extra bijzonder maakt is dat er veel kunst is aangebracht. Fietsenstalling Stationsplein is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Elke eerste 24 uur is het gratis parkeren.

Zie ook

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.