Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Survival of the flexest – Hoe het coronavirus ons dwingt om slim en flexibel te werken

Survival of the flexest – Hoe het coronavirus ons dwingt om slim en flexibel te werken

De ‘Week Zonder Spits’ werd ingehaald door het coronavirus. Inmiddels kijken we alweer ruim een maand uit naar de terugkeer van onze oude vriend de ochtendspits. Hoe benutten we deze crisis om veel slimmer te gaan werken? Breikers blikt vooruit én doet je een dubbel aanbod waarmee je heel praktisch vandaag al aan de slag kunt. 

Viral’

Het zijn zes weken, maar het lijkt wel een eeuwigheid. Op donderdagochtend 13 maart zaten we bij Breikers nog volop in de voorbereiding van ‘De Week Zonder Spits’. Onze campagne om met z’n allen in de laatste week van maart de spits te gaan verslaan: ‘lekker rustig thuis de dag opstarten. Met een goede kop koffie je mail bijwerken en daarna in alle rust naar je werk’. De laatste loodjes van bijna een jaar voorbereiding. En wat zag het er goed uit! Supertrots waren we op onze ‘Week Zonder Spits’ tram, kris-kras door Amsterdam. Een maand lang hadden we ook de megadisplays op een aantal grote NS stations en in alle intercity’s van Nederland. Een miljoenen bereik! De aanmeldingen van werkgevers en forensen stroomden binnen. We maakten er al grappen over: ‘straks gaan we ‘viral’ en kun je op maandagochtend op de A10 een kanon afschieten’. Niets bleek minder waar, …. we gingen echt ‘viral’. Inmiddels kijken we alweer ruim een maand uit naar de terugkeer van onze oude vriend de ochtendspits, en het einde is vrees ik nog niet in zicht. Het zou me heel wat waard zijn om weer eens lekker in de file te kunnen staan. Het kan verkeren.

Aanbod 1: MOBILITY ANALYST

Meten is weten! Snel heel veel inzicht in het huidige en toekomstige reisgedrag van je medewerkers? Alle Breikers deelnemers kunnen tijdens de Coronacrisis GRATIS gebruik maken van MobilityAnalyst. Het is een geavanceerde maar super gebruiksvriendelijke tool die je interactief alles leert over je huidige en toekomstige mobiliteit. Een serious game om je door die saaie Corona dagen sleuren. 

Sinds begin 2020 werken onze consultants met dit instrument dat we nu dus kosteloos ter beschikking stellen aan al onze 250 deelnemers.

Klik hier voor de demo.

En neem contact met ons op als je interesse is gewekt.

Leergeld

De coronacrisis gaat ons heel veel kosten. Corona is persoonlijk leed, frustratie en verlies van tijd, persoonlijk contact en heel veel geld. Als ik zie hoe neurotisch we meters om elkaar heen lopen in het park of de supermarkt dan slaat de angst me om het hart. In wat voor gekke film ben ik beland? Maar wat nou als we dit alles niet alleen zien als een aderlating, een boze droom, maar ook als investering. Wat kan het ons brengen, wat leert het ons? Op de eerste plaats gaan we dus nooit meer zeggen: ‘huiswerken, dat werkt bij ons niet’. Dat werkt dus wel! Niet voor iedereen, niet altijd en overal. Maar voor velen vaak wel. Niet optimaal, maar daar kunnen we aan werken. 

En dat zal ook wel moeten. Want wat is één van de belangrijkste effecten van de 1,5meter economie? Een gigantisch verlies aan ruimte! De spits is niet weg, hij is radicaal van gezicht veranderd. Van te vermijden drukte naar vereiste leegte. De capaciteit van onze systemen is plotseling volstrekt ontoereikend voor de manier waarop we gewend waren te leven. Dat geldt voor vrijwel onze totale openbare ruimte: het OV natuurlijk, maar ook het kantoor, de scholen van onze kinderen, het stadion, het vliegtuig, de roltrap, de lift. Misschien voor het wegennet nog wel het minst. Alhoewel: als mensen het OV gaan mijden, dan loopt de weg naar verwachting al snel weer vol. Dat er even geen files staan betekent dus niet dat het werk van Breikers erop zit. Sterker nog: onze opgave is er alleen maar groter, breder, complexer en urgenter op geworden. Door Corona is flexibiliteit niet langer ‘nice to have’, het is de basisvoorwaarde geworden voor continuïteit. Survival of the flexest. 

Aanbod 2: FIETSSTIMULERINGS-APP

Fietsen! Daarover is echt iedereen het eens: fietsen is het vervoer van de toekomst. Snel, gezond, duurzaam, goedkoop en leuk. Wacht niet tot we allemaal weer in de file staan en beloon je thuiswerkende collega’s vandaag nog met een inspirerende fietsactie. Een geweldige app die jouw werknemers stimuleert vaker op de fiets te stappen, juist nu! Voor het bijhouden van fietsritten en kilometers maar ook voor het organiseren van challenges met collega’s!

Kosteloos gebruikmaken van deze app? Stuur me een mailtje dan vertel ik je graag meer: rein@wijzijnbreikers.nl

Onder druk…

Iemand beweerde dat we op dit moment leven in een gigantische socio-economische pressure cooker. Interessant want: ‘onder druk wordt alles vloeibaar’. Of wordt het ‘onder druk gaat alles stuk’. Buigen of barsten? Als we de economische doemscenario’s mogen geloven wordt het ‘barsten’. Als optimist zet ik mijn kaarten liever op ‘buigen’. Het draait de komende maanden om creativiteit en flexibiliteit. Tijd voor het echte ‘Nieuwe Werken’. Daarbij hulp nodig? Onafhankelijk, deskundig, niet commercieel? Breikers!

Rein Aarts – Directeur Breikers

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.