Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

LIVECAST – Bereikbaar Zuidoostflank Amsterdam – Online via Pakhuis de Zwijger

LIVECAST – Bereikbaar Zuidoostflank Amsterdam – Online via Pakhuis de Zwijger

Hoe houden we Amsterdam Zuidoost, de Nieuwe Kern, Amstel Business Park Zuid en Overamstel de komende 20 jaar goed bereikbaar?
De Zuidoostflank van Amsterdam groeit. De komende 20 jaar komen er veel nieuwe bewoners en werkgelegenheid bij. Al deze mensen moeten zich vlot en veilig kunnen verplaatsen en daar willen we ons goed op voorbereiden. De ambitie is om de groei van het autogebruik zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe houden we de Zuidoostflank ook in de toekomst dan goed bereikbaar? Welke investeringen zijn nodig om fietsen en openbaar vervoer aantrekkelijker te maken? En op welke manier kunnen werkgevers en ontwikkelaars bijdragen aan deze ambitie?

Om hier antwoord op te geven hebben de gemeente Amsterdam gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio, het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank ontwikkeld. Hierover gaan ze vanuit Pakhuis de Zwijger met het stadsdeel, beleidsmakers en jou in gesprek. Luister en praat mee!

LIVECAST
In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma’s uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee en meld je aan via de website van pakhuis de Zwijger.

GRATIS TOEGANG
DONDERDAG 19 NOV, 20.30
ONLINE VIA LIVECAST

Met in dit programma onder anderen

Chantal Inia
Programmamanager mobiliteitsplan Zuidoostflank 2040
Jakob Wedemeijer
Lid dagelijks bestuur Amsterdam Zuidoost
Joep Lax
Verkeerskundig adviseur mobiliteitsprogramma Zuidoostflank
Maurits van Hövell
Consultant Mobility & Environment, Johan Cruijff ArenA
Rein Aarts
Directeur Stichting Breikers

Waarom een mobiliteitsprogramma?
De Zuidoostflank breidt flink uit: tot 2040 komen er zo’n 50.000 nieuwe woningen en 33.000 extra arbeidsplaatsen bij. Aan de westzijde van het spoor, in Amstel III, ArenAPoort, De Nieuwe Kern en OverAmstel, ontrafelt zich de komende 20 jaar een bruisend woon-werkgebied. Maar ook in Bijlmer, Gaasperdam en Amstel BusinessPark Zuid worden woningen en voorzieningen gebouwd. Nu al staat de bereikbaarheid van de Zuidoostflank onder druk tijdens de spits en gelijktijdige evenementen in ArenAPoort. Daarbij is de openbare ruimte in de stad schaars. Daarom moeten we nu slimme maatregelen bedenken die ons helpen om in de komende jaren sneller, veiliger, comfortabeler en duurzamer te reizen in de Zuidoostflank van Amsterdam.

Wat staat er in het programma?
Er staan circa 90 maatregelen genoemd in het programma. Op hoofdlijnen gaat het om;
– Het bieden van meer ruimte aan deelfietsen of deelauto’s in combinatie met het OV, wat inspeelt op ons flexibelere reisgedrag
– Het investeren in een grotere capaciteit voor bussen, treinen en metro’s.
– Het verbeteren van de kwaliteit en sociale veiligheid van fietsverbindingen
– Het zorgen voor meer fietsenstallingen en deelfietsen bij stations.
– Het realiseren van mogelijkheden om op afstand te parkeren en daar over te stappen op het OV of de fiets. In combinatie met minder parkeervoorzieningen bij de nieuwe ontwikkelingen

Wanneer?
De planning is dat het mobiliteitsprogramma in het voorjaar van 2021 wordt vastgesteld. De uitvoering van het plan loopt tot 2040. Een deel van de maatregelen wordt nu en in de komende jaren uitgevoerd. Andere maatregelen zijn pas op de langere termijn noodzakelijk.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.