Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Onkostenvergoeding en thuiswerkfaciliteiten

Onkostenvergoeding en thuiswerkfaciliteiten

Wat mag en wat moet je als werkgever vergoeden als je medewerkers thuis werken? En hoe regel je dat? Het Nibud heeft berekend dat thuiswerken ongeveer € 2 per dag aan extra kosten met zich mee brengt. Werknemers mogen kosten voor thuiswerken niet aftrekken van de belasting, maar als werkgever mag je wel een vergoeding geven. Het is niet verplicht. Wat je als werkgever wèl verplicht bent, is er voor te zorgen dat de werkplek zowel op het werk als thuis op orde is. Gelukkig zijn er daarvoor aantrekkelijk fiscale regelingen. Die vallen onder de Werkkostenregeling en daarbij onder de gerichte vrijstellingen. Gerichte vrijstellingen drukken niet op de vrije ruimte.

Thuiswerkvergoeding

Een thuiswerkvergoeding voor extra onkosten die je medewerker maakt is niet verplicht, maar wordt uiteraard wel gewaardeerd. Als werkgever kun je een belastingvrije bijdrage doen uit de vrije ruimte van de WKR. Dit is één van de redenen waarom de vrije ruimte voor 2020 is verhoogd naar 3%.

Betaal je nog de standaard reiskostenvergoeding door en zie je dat als verkapte thuiswerkvergoeding? Houd er rekening mee dat dit mogelijk mer 1 januari niet meer mag. Zonder tegenbericht loopt dan de de fiscale tegemoetkoming n.a.v. de Corona-crisis (punt 6.2) af. Daarnaast geeft het handhaven van de standaard reiskostenvergoeding mogelijk ook scheve ogen: een medewerker die verder weg woont, krijgt zo een hogere vergoeding voor het thuiswerken, dan iemand die dichtbij het werk woont.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.