Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Schrijf je hier in voor onze nieuwste College tour Gedragsverandering.

Piet Heintunnel weer open en klaar voor de toekomst

Piet Heintunnel weer open en klaar voor de toekomst

De Piet Heintunnel is weer open!

De tunnel is klaar voor de toekomst. Alle technische installaties vervangen, de plafonds bij de ingang van de tunnel hebben een hittebestendige laag gekregen, de vluchtdeuren vernieuwd en het asfalt van de weg is vervangen. Ook heeft de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening, bewaking en besturing gekregen, die uitvoerig is getest en waarvoor verkeersleiders zijn opgeleid.

Lastige klus
Al deze verschillende werkzaamheden moesten op elkaar afgestemd worden en waren technisch uitdagend. Ook het feit dat tram 26 is blijven rijden maakte dat de renovatie niet eenvoudig was. Het werk werd ook nog eens bemoeilijkt en vertraagd door corona. In die periode moesten we tijdens de werkzaamheden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Door al deze factoren bij elkaar heeft de renovatie drie maanden langer geduurd dan gepland.

Bedankt Amsterdammers
De gemeente bedankt bewoners, automobilisten en alle andere reizigers voor de medewerking tijdens de langdurige sluiting van de tunnel. Dat veel automobilisten kozen voor een reisalternatief zoals de fiets, een deelscooter of het ov, hielp om de verkeersoverlast te beperken. Ook als de tunnel weer open is, zijn die natuurlijk nog steeds een snel en duurzaam alternatief voor de auto.

Foto Tom Feenstra

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.