Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Piet Heintunnel weer open en klaar voor de toekomst

Piet Heintunnel weer open en klaar voor de toekomst

De Piet Heintunnel is weer open!

De tunnel is klaar voor de toekomst. Alle technische installaties vervangen, de plafonds bij de ingang van de tunnel hebben een hittebestendige laag gekregen, de vluchtdeuren vernieuwd en het asfalt van de weg is vervangen. Ook heeft de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening, bewaking en besturing gekregen, die uitvoerig is getest en waarvoor verkeersleiders zijn opgeleid.

Lastige klus
Al deze verschillende werkzaamheden moesten op elkaar afgestemd worden en waren technisch uitdagend. Ook het feit dat tram 26 is blijven rijden maakte dat de renovatie niet eenvoudig was. Het werk werd ook nog eens bemoeilijkt en vertraagd door corona. In die periode moesten we tijdens de werkzaamheden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Door al deze factoren bij elkaar heeft de renovatie drie maanden langer geduurd dan gepland.

Bedankt Amsterdammers
De gemeente bedankt bewoners, automobilisten en alle andere reizigers voor de medewerking tijdens de langdurige sluiting van de tunnel. Dat veel automobilisten kozen voor een reisalternatief zoals de fiets, een deelscooter of het ov, hielp om de verkeersoverlast te beperken. Ook als de tunnel weer open is, zijn die natuurlijk nog steeds een snel en duurzaam alternatief voor de auto.

Foto Tom Feenstra

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.