BNR Podcast – Breek de Spits Corona-editie met Breikers mobiliteitsadviseur Jos Hollestelle

Het mobiliteitsbeleid van veel bedrijven moet door de coronacrisis spoedig op de schop. De anderhalve meter-samenleving vergt een andere aanpak. ‘Hoe we tot voor kort reisden, dat gaat echt niet meer’, zegt Spitsbrekers-jurylid en mobiliteitsadviseur Jos Hollestelle.

Vooral bedrijven waar veel medewerkers met het openbaar vervoer naar kantoor reizen moeten volgens Hollestelle veranderen. De ov-capaciteit in de anderhalve meter-samenleving zal drastisch verminderen. ‘Veel bedrijven zitten direct naast een station. Die moeten echt wel een ander tijdelijk corona mobiliteitsbeleid gaan voeren. Dat gaat echt impact hebben’, zegt hij.

LUISTER DE PODCAST HIER

Hollestelle, mobiliteitsadviseur bij Breikers, vertelt in de podcast dat verschillende organisaties zich al aan het voorbereiden zijn op de anderhalve meter-samenleving. Thuiswerken zal daar een belangrijke rol in gaan spelen, net als de fiets. ‘Ik zie dat grote bedrijven inzetten op de fiets en de speed pedelec’, zegt hij. Toch verwacht hij ook dat het autogebruik zal toenemen.

In een speciale corona-editie van de Breek de Spits-podcast delen de juryleden van BNR’s Spitsbrekers hun visie op de toekomst van mobiliteit. Benieuwd? Luister de serie hier of via je favoriete podcast-app.

INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Scroll naar top