PODCAST | SPITSBREKERS: impact maken met mobiliteitsbeleid

‘Om tot een succesvol mobiliteitsbeleid te komen, zul je moeten polderen’, zegt Breikers mobiliteitscoach en Spitsbrekers Jurylid Jos Hollestelle bij BNR. Bij bedrijven die dit goed voor elkaar hebben, zitten de OR en directie meestal op één lijn. ‘Dat is vaak een voorwaarde om impact te realiseren.’

De hele podcast is hier te beluisteren:

PODCAST | SPITSBREKERS: impact maken met mobiliteitsbeleid

Volgens Hollestelle heb je voor een succesvol mobiliteitsbeleid niet alleen voortrekkers nodig, maar ook draagvlak binnen de organisatie. Een voortrekker is vaak iemand van de directie, die het goede voorbeeld geeft. De OR kan voor het draagvlak zorgen. ‘Deze partijen staan niet altijd per definitie aan dezelfde kant. Als zij het eens worden, is dat bijna een garantie voor succes.’ Verder worden weer drie praktijkcases besproken: slimmer bevoorraden met City Hub, ongelukken voorkomen met slimme sensoren en fietsende werknemers belonen met spaarpunten.

In Spitsbrekers gaat BNR op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven die de files omzeilen. De bedrijven met de beste ideeën hoor je wekelijks op BNR en je leest erover op www.spitsbrekers.nl.

Spitsbrekers-BNR-Jos-Hollestelle-Breikers

INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Scroll naar top