Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Renault biedt Zoe aan als deelauto in Amsterdam

Renault biedt Zoe aan als deelauto in Amsterdam

In Amsterdam rijdt sinds januari 2019 een nieuw type deelauto rond. Autobouwer Renault stelt in de stad 200 elektrische auto’s beschikbaar. De auto’s kunnen gebruikt worden voor ritten zowel binnen als buiten de stad.

De 200 Renault Zoe’s zijn volledig elektrisch. Renault plaatst de auto’s op strategische plaatsen, waaronder openbaar vervoer stations. Na gebruik kan de deelauto overal in Amsterdam achtergelaten worden.

Naar eigen zeggen anticipeert Renault met de nieuwe introductie van de deelauto “op de behoefte aan flexibele mobiliteit van Amsterdammers voor zowel ritten in de zakelijke sfeer als privé.” De Zoe heeft een actieradius van 300 kilometer. Opladen moet geen probleem zijn; Amsterdam heeft een netwerk van ruim 2.600 laadpalen verspreid door de stad.

Verder uitrollen bij succes

Renault heeft het deelconcept al in meer Europese steden uitgerold, waaronder in Madrid en Parijs. In totaal rijden er 5.000 Zoe’s als deelauto. Als de auto’s in Amsterdam een succes blijken te zijn, wil het bedrijf de deelauto’s ook verder uitrollen in Nederland.

Deelvervoer in Amsterdam

Het concept van deelvervoer in Amsterdam is zeker niet nieuw. Smart en Hyundai bieden al elektrische auto’s aan die gedeeld kunnen worden. Ook voor deelfietsen en deelscooters is een groeiende markt in de hoofdstad.

Deelauto ‘Green Deal’

De deelauto kan op extra aandacht van het kabinet rekenen. In 2021 moeten in Nederland 100.000 deelauto’s rijden,  dit is vastgelegd in een Green Deal. Van de deelauto’s moeten jaarlijks 700.000 mensen gebruikmaken, om Nederland bereikbaar te houden. In 2015 werd datzelfde doel al gesteld voor 2018; nu rijden er 41.000 deelauto’s rond in Nederland.

 

Mer info: renault.nl/fetch-car-sharing

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 

 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.