Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Slim en veilig online vergaderen

Slim en veilig online vergaderen

Slim en veilig online vergaderen

Vanuit huis met elkaar overleggen was best even wennen. Inmiddels is heel Nederland bekend allerlei goede apps en platforms. Hier vind je wat extra informatie over Zoom, Teams, Google Meet en Jitsi.

Belangrijk om te weten: de meeste platforms hebben een gratis en betaalde versie. Voor huis-tuin-en keuken overleg is de gratis versie vaak prima. Wordt online vergaderen een structureel onderdeel van het werk dan is de betaalde versie het overwegen waard in verband met kwaliteit en beveiliging.

Zoom

Zoom is een populaire digitale vergader-app. Je kunt met collega’s overleggen, bestanden delen en presenteren.

Kenmerken

  • Op alle platforms beschikbaar: Android, iOS, macOS en Windows.
  • De gratis variant heeft als beperking dat een groepsgesprek maximaal 40 minuten mag duren. Daarna moet je een nieuw gesprek opstarten.
  • Het goedkoopste betaalde pakket heet Zoom Pro en kost 13,99 per maand. Hiermee kun je terugkerende vergaderingen inplannen en de video van de vergadering achteraf opslaan.
  • Na het downloaden maak je een account aan. Belangrijk om je naam goed in te vullen, want die is zichtbaar tijdens vergaderingen. Ook heeft het de voorkeur om je werk-e-mail te gebruiken, zodat collega’s je gemakkelijk kunnen vinden en toevoegen. Je moet je Zoom-account eenmalig verifiëren door op de link in de bevestigingsmail te klikken.

Google Meet

Google Meet is de zakelijke (en betaalde) versie van Hangouts en geschikt voor beeldbellen met groepen tot 100 personen. Tot september 2020 is de applicatie gratis voor iedereen met een Google-account (gmail of hotmail). Handig is dat je kunt chatten, vergaderen en presentaties kunt laten zien. Ook kan de organisator van de meeting het geluid van de deelnemers aan en uitzetten of zelfs deelnemers die ongewenst gedrag vertonen uit de meeting verwijderen 😉

Microsoft Teams

Ook met Microsoft Teams kun je makkelijk chatten met collega’s en een chatgroep aanmaken. Zo kun je makkelijk online overleggen en videobellen met elkaar. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je alle Microsoft bestanden (word, excel, powerpoint etc.) kunt delen met anderen. Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams One Drive en een lokale SharePoint omgeving. Zo heeft iedereen toegang tot de laatste versie van elk bestand. Er is een gratis en een betaalde versie.

Jitsi

Jitsi is een gratis videochatapp voor groepen tussen de twee en 200 personen. De app is open source en compatibel. Je kunt naast chatten ook je bureaublad en documenten delen. Je nodigt mensen uit door een link te sturen. Het is niet nodig om een account aan te maken.

Videobellen

Videobellen heeft ook een grote vlucht genomen. Waar een gewoon telefoontje voor onvoldoende binding en interactie zorgt, kan een telefoontje met beeld erbij wel de juiste sfeer creëren. Videobellen maakt veel zakelijke ritten voor de relatief korte afspraken overbodig. Een besparing in reistijd, reiskosten en CO2-uitstoot.

Whatsapp

Whatsapp is iedereen bekend. Bijna iedereen heeft de app al op zijn of haar mobiel staan. Naast berichten schrijven en bestandjes delen kun je er ook prima mee videobellen. Wel is dat met maximaal vier personen tegelijk.

FaceTime

Met FaceTime van Apple kun je groepsgesprekken houden waar in totaal 32 mensen aan mee kunnen doen. Nadeel is dat de app alleen beschikbaar is op producten van Apple. Op iPhones, iPads, iPods en Macbooks dus. Een groepsgesprek start je op basis van je contactenlijst in je Apple-acount. FaceTime is gratis.

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.