Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

UVA wint de Zo Werkt Het Regio Award 2023 – Beste fietswerkgever van Noord-Holland (200+ medewerkers)

UVA wint de Zo Werkt Het Regio Award 2023 – Beste fietswerkgever van Noord-Holland (200+ medewerkers)

De Universiteit van Amsterdam is winnaar van de Zo Werkt Het Award 2023 – Beste fietswerkgever van de regio Noord-Holland – categorie 200+ medewerkers

Breikers heeft de regionale awards voor de Beste Fiets Werkgever van Noord-Holland uitgereikt aan twee opmerkelijke winnaars: Lexence (categorie 50-200 medewerkers) en de Universiteit van Amsterdam (UVA) (categorie 200+ medewerkers). Beide organisaties hebben zich op innovatieve wijze ingezet voor duurzame mobiliteit en hebben deze erkenning verdiend.

UVA: Fietsen en Circulaire Initiatieven

 

De Universiteit van Amsterdam, vertegenwoordigd door mobiliteitsadviseur Jan Buursma, heeft de regionale award in de categorie voor bedrijven met 200+ medewerkers gewonnen. Jan is trots op deze erkenning en wijst op de recent geopende ‘bike kitchen’ als een cruciale factor voor het succes.

De bike kitchen is een bestaand concept waar studenten, begeleid door ervaren fietsenmakers, leren hoe ze zelf hun fiets kunnen repareren. Dit past in het streven van de universiteit naar circulariteit en draagt bij aan het verminderen van het probleem van weesfietsen, fietsen die op straat worden achtergelaten vanwege een klein defect. Het idee is dat mensen minder snel hun fiets weggooien als ze weten hoe ze kleine reparaties zelf kunnen uitvoeren. Circulariteit begint dus met het plakken van een band.

Bij de UVA speelt de auto een bescheiden rol in het mobiliteitsplan, met slechts 4% van de medewerkers die met de auto komen. Jan Buursma wijst er lachend op dat de gemeente Amsterdam al genoeg doet om het autogebruik te ontmoedigen. Wat wel een belangrijk doel is om de hyperspits tegen te gaan, de drukte in trams en bussen in Amsterdam tijdens de ochtendspits. En dat lukt als je meer mensen kunt overhalen  om op de fiets te stappen.

De droom van Jan is om het concept van de bike kitchen op te schalen en uit te breiden naar andere universiteiten.

Of de UVA ook kans maakt op de landelijke hoofdprijs? Jan hoopt dat de jury deze manier om het fietsgebruik te stimuleren kan waarderen. Want fietsen heeft natuurlijk nog veel meer voordelen, het ontspant, maakt je hoofd leeg, is goed voor het milieu en neemt veel minder ruimte in beslag.

Beide winnaars, Lexence en de UVA, hebben op hun eigen manier laten zien hoe ze duurzame mobiliteit en fietsgebruik stimuleren. Met de regionale awards op zak kijken ze nu vol vertrouwen uit naar de mogelijkheid om ook landelijk erkend te worden voor hun inzet en innovatie op het gebied van mobiliteit.

Bekijk alle regio winnaars van Nederland hier; zowerkthet.nl/regionale-winnaars

 

Volgend jaar zelf winnen?

Wil jij weten hoe je volgend jaar wint? Neem contact op met ons en plan een afpraak in met een van onze consultants. Ons advies is altijd kosteloos.
Samen met jou en je collega’s maken we dan een stappenplan om de mobiliteit van jouw organisatie schoner, slimmer en duurzamer te maken, zodat jullie die award volgend jaar in de wacht kunnen slepen!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.