Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Veel werk aan weg en spoor in en rondom Amsterdam: check je reis!

Veel werk aan weg en spoor in en rondom Amsterdam: check je reis!

In 2024 en ook de jaren daarna wordt er op veel plekken in en rondom Amsterdam gewerkt aan weg en spoor.

Advies aan reizigers: check de actuele verkeersinformatie voordat je op pad gaat. Het is nu al drukker op de wegen dan voor de coronajaren en met al het werk dat op stapel staat, is hinder te verwachten. Dat alles maakt een goede reisplanning vooraf noodzakelijk. De werkzaamheden zijn nodig om de infrastructuur op orde te houden én om Amsterdam bereikbaar te houden voor de toekomst. Het gaat om zowel renovatieprojecten als om uitbreiding van wegen en spoorwegen. De regio Amsterdam groeit en de infrastructuur moet meegroeien.

Velsen, N202, duurzame asfaltspreidmachine op waterstof

n 2024 – en ook de jaren erna – staan veel grote werkzaamheden op de planning, waaronder het versterken van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend door Rijkswaterstaat. Dit gaat grote verkeershinder opleveren voor verkeer van en naar Amsterdam en naar verwachting ook op provinciale wegen. Een greep uit andere grote werkzaamheden staat op de website van Amsterdam Bereikbaar. Over alle werkzaamheden communiceren de afzonderlijke projecten zodra de data en meer details bekend zijn.

Achter de schermen

Werkzaamheden aan weg en spoor in de regio Amsterdam worden nauwgezet op elkaar afgestemd via het samenwerkingsplatform Amsterdam Bereikbaar. Hierin werken de provincie Noord-Holland, Vervoerregio, GVB, Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam met elkaar samen om Amsterdam bij deze grote opgaven zo goed mogelijk begaanbaar en bereikbaar te houden. Ook Breikers is betrokken bij ons netwerk. Zij ondersteunen werkgevers om hinder voor hun werknemers bij werkzaamheden zoveel mogelijk te vermijden of beperken. Ze denken mee over alternatieve (reis)mogelijkheden.

Check je reis!

Ook al stemmen worden werkzaamheden goed op elkaar afgestemd, het is niet te voorkomen dat reizigers hinder hebben van werkzaamheden. Daarom is het advies om in 2024 en de jaren erna, wanneer ook veel op de planning staat, goed voorbereid op reis te gaan en actuele verkeersinformatie te checken via www.vananaarbeter.nl en routeplanners als Google maps, Waze en openbaarvervoerapps, zoals van NS en Gappie van de GVB.

Toekomst

Veel infrastructuur is toe aan renovatie omdat het in dezelfde periode is aangelegd, maar uitbreiding is ook nodig omdat er de komende jaren veel woningen bij komen in de regio Amsterdam (en in heel Noord-Holland). De beheerders van infrastructuur staan voor een grote opgave. De komende jaren wordt er daarom veel en deels ook tegelijk gewerkt aan weg en spoor.

 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.