Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Interview met Athora – de beste Hybride Werkgever van 2022 – Regio Noord-Holland met 200+ medewerkers

Interview met Athora – de beste Hybride Werkgever van 2022 – Regio Noord-Holland met 200+ medewerkers

In de Categorie 200+ medewerkers mocht Athora de Award voor Beste Hybride werkgever van het Jaar in de regio Noord-Holland in ontvangst nemen. Een mooie prijs, uitgereikt door het Landelijke mobiliteitsplatform Zo Werkt Het.

Athora: ‘Als vanouds terug naar kantoor, dat wilden we niet’

Bij Athora wordt de CEO van de verzekeringsmaatschappij, Jan de Pooter, uit zijn meeting weggelokt om de prijs in ontvangst te nemen. De award ziet hij als een groot compliment van de medewerkers. Bijna 100 van de 600 medewerkers van de in Amstelveen gevestigde werkgever hebben de moeite genomen het bedrijf te nomineren. “Wat een erkenning voor ons hybride werken. We hebben hard aan het nieuwe concept gewerkt. Alle credits gaan dan ook uit naar het PASS-team, wat staat voor Pick a Smart Site, Pick a Smart Spot, Pick a Smart Solution.” 

 

Verzekeraar Athora greep corona aan om echt hybride te gaan werken. PASS heet dus deze nieuwe, hybride werkvorm die het werk voor iedereen leuker en efficiënter maakt. Pick a Smart Site: Kies de plek waar je gaat werken (thuis of op kantoor of elders), Pick a Smart Spot: Ga je naar kantoor? Kies dan de juiste SPOT, de plek die past bij jouw werkzaamheden (Connect, Collaborate, Concentrate). Pick a Smart Solution: Voor vergaderingen en overleggen boek je de juiste ruimte met passende middelen (reguliere of hybride vergadermiddelen, gebruik van brainstorm en andere (software) tools.

“Het gaat er bij ons vooral om dat je samen met je team slimme keuzes maakt over waar en wanneer je wilt werken”, zo neemt Sandra Baltissen, projectleider hybride werken, het stokje van Jan over. “Thuis, uiteraard door IT-tooling, of op kantoor. Medewerkers die ervoor kiezen een dag thuis te werken, doen dat in overleg met het team. We kennen dus geen regels die voorschrijven hoeveel dagen je naar kantoor komt. Besluit je thuis te werken, dan hoef je je tijdens een overleg niet buitengesloten te voelen. Het grootste deel van de vergaderruimtes zijn uitgerust met nieuwe camera’s en schermen. Deelnemers hebben de ervaring alsof ze bij elkaar in één ruimte zitten.”

“Athora hanteert vier uitgangspunten wat betreft hybride werken: Vrijheid en flexibiliteit, kantoor als hub (een ontmoetingsplek), werk efficiënt en effectief (thuis of op kantoor uitgaand van het belang van het team), werkgeluk door de mogelijkheid om keuzes te maken die bij jouw persoonlijke situatie past. Werk je op ons kantoor, dan hebben we hier drie gedragsscones: Connect, Collaborate, Concentrate. Hoe hoger je in ons gebouw komt, hoe stiller het wordt. Voor Collaborate en Concentrate zoeken we het dus hoger op.

Connect bevindt zich op de begane grond en is de plek waar je elkaar ontmoet. Gezelligheid en reuring, daar draait het bij Connect om. Hier lunchen we, vieren we feestjes en ontmoet je elkaar. Er is hier ook wel ruimte voor focuswerk, maar dat type werk kun je natuurlijk ook prima thuis doen.”

Athora vindt vitale medewerkers belangrijk en heeft daarom een gloednieuwe inpandige fitnessruimte geopend. Sandra: “Een ruimte waar de temperatuur zo laag is dat je prima je werkkleding aan kunt houden. Samen met de coach worden de oefeningen op de toestellen langzaam uitgevoerd. Alle spiergroepen komen aan bod, zonder te gaan zweten.”

Heeft Sandra nog tips voor andere bedrijven? “Zeker! Houd het klein en simpel, neem mensen in je beslissingen mee en, heel belangrijk, blijf je ontwikkelen.”

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl