Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

“Bij Athora Netherlands bouwen we niet alleen aan vermogen voor de toekomst, maar ook aan een duurzame en gelukkige werkomgeving voor vandaag.”

“Bij Athora Netherlands bouwen we niet alleen aan vermogen voor de toekomst, maar ook aan een duurzame en gelukkige werkomgeving voor vandaag.”

Pensioenverzekeraar met toekomstvisie

Athora Netherlands is een prominente naam in de Nederlandse pensioenverzekeringsmarkt. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1891, heeft het bedrijf zichzelf onderscheiden door een sterke focus op vermogensopbouw voor later. “Als ik zeg Zwitserleven, gaat er meestal wel een belletje rinkelen,” zegt Willem van Biezen, Manager Facilities bij Athora Netherlands, glimlachend. Athora staat bekend om zijn duurzame beleggingsstrategieën en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Onze klanten willen niet alleen een goed inkomen voor later, ze willen ook dat hun vermogen duurzaam wordt opgebouwd. Duurzaam beleggen en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn daarom al lange tijd een fundamenteel onderdeel van onze strategie”, aldus Van Biezen. De verzekeraar is de afgelopen jaren herhaaldelijk uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar van Nederland, een positie die het bedrijf koestert en verder wil versterken.

Verhuizing naar Duurzaam Kantoor

In mei 2023 is Athora Netherlands verhuisd naar een van de meest duurzame gebouwen van Nederland, gelegen in Amsterdam-West. De oude locatie in Amstelveen werd nog maar voor de helft benut, waardoor een efficiëntere locatie, en gelijk ook duurzamere, geen overbodige luxe was. Van Biezen vertelt over het proces: “We hebben een zogenaamde Design Sprint gedaan met mensen vanuit de hele organisatie. Iedereen mocht aangeven wat zij belangrijk vonden als we helemaal opnieuw zouden beginnen. De belangrijkste wensen die toen naar voren kwamen waren kleur, groen, planten en ruimte voor ontspanning en een gebouw met reuring.” “Deze elementen zijn uiteindelijk integraal verwerkt in het nieuwe kantoor, wat heeft geresulteerd in een omgeving die perfect aansluit bij de behoeften van de medewerkers en de duurzame ambities van Athora Netherlands”, aldus Van Biezen.

“Al met al is dit zeker het leukste en mooiste project uit mijn hele carrière.”
Willem van Biezen, Manager Facilities bij Athora Netherlands

Uitdagingen met Mobiliteit

De verhuizing bracht ook uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van mobiliteit. De nieuwe locatie bood aanzienlijk minder parkeerplaatsen, wat een kritisch punt was voor veel medewerkers. Athora Netherlands wilde ervoor zorgen dat medewerkers enthousiast bleven over de verhuizing, ondanks de beperkte parkeermogelijkheden. Tijdens de voorbereidingen werd een klankbordgroep gevormd om diverse onderwerpen, waaronder mobiliteit, te bespreken. Dit leidde uiteindelijk tot het benaderen van Breikers, die Athora Netherlands goed verder kon helpen. “Het mobiliteitsbeleid is zeer belangrijk, en met name ook vanwege de duurzaamheid. We willen ook daarmee laten zien dat we sustainability heel serieus nemen,” aldus Van Biezen.

Samenwerking met Breikers

De eerste ontmoeting met Breikers vond al veel eerder plaats, tijdens bijeenkomsten over de ondertunneling van de A9, in de buurt van Amstelveen. “Breikers presenteerde zich en legde uit wat ze doen en hoe ze bedrijven kunnen helpen,” vertelt Van Biezen. Dit leidde tot een verdere samenwerking toen Athora Netherlands plannen maakte voor de verhuizing. Breikers bood, onder andere, een mobiliteitsscan-tool aan waarmee Athora Netherlands de reispatronen van medewerkers kon analyseren en optimaliseren. “Bij ons was het doel echt heel simpel. Wij gebruikten de tool zodat we uiteindelijk uitkwamen rond de 110 parkeerplaatsen en dat is goed gelukt”, aldus Van Biezen. “Uiteindelijk is de tool sowieso heel handig geweest om ons mobiliteitsbeleid op te stellen en ook medewerkers te laten zien dat het allemaal heel eerlijk en transparant is. En dat laatste is natuurlijk ook heel belangrijk.”

Implementatie van het nieuwe Mobiliteitsbeleid

Het nieuwe mobiliteitsbeleid van Athora Netherlands is ontworpen om duurzaamheid te bevorderen en medewerkers aan te moedigen het openbaar vervoer te gebruiken. Het beleid omvat volledige vergoeding van de reis, inclusief autokilometers naar een P+R én ook treinkosten worden gedekt. Dit is een belangrijke verandering ten opzichte van het oude beleid. Daarnaast biedt Athora Netherlands een fietsplan aan, inclusief een lease-optie voor fietsen, en ook heeft het bedrijf een carpooloptie geïntroduceerd. “We willen zoveel mogelijk doen om mensen uit de auto te krijgen,” zegt Van Biezen. “Daarnaast zijn we ook erg flexibel wat betreft werktijden en ook draagt bij aan tevreden en productieve medewerkers.”

 Trots en Vooruitgang

Sinds de verhuizing is de tevredenheid onder de medewerkers van Athora Netherlands merkbaar toegenomen. “We zijn enorm trots op wat we tot nu toe al hebben neergezet,” zegt van Biezen. Het nieuwe kantoor en het uitgebreide mobiliteitsbeleid worden goed ontvangen, maar het bedrijf blijft zich inzetten voor verdere verbeteringen. “Stilstaan is achteruitgaan. We moeten blijven werken aan duurzaamheid en mobiliteit,” benadrukt hij. Het gebruik van de tool van Breikers blijft essentieel voor het beheer van het mobiliteitsbeleid, en Van Biezen adviseert andere bedrijven om vast te houden aan een duidelijke uitgangspositie bij het maken van beleid. “Door vastberaden te werken aan duurzame oplossingen en het welzijn van medewerkers te bevorderen, blijft Athora Netherlands een voorloper in de pensioenverzekeringsmarkt, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan”, aldus van Biezen. Hij besluit enthousiast: “Al met al is dit zeker het leukste en mooiste project uit mijn hele carrière.”

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl