Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Breikers behind the scenes – Eline Langeveld: ‘Meer automobilisten op de fiets, dat is mijn doel’

Breikers behind the scenes – Eline Langeveld: ‘Meer automobilisten op de fiets, dat is mijn doel’

Dagelijks helpen onze consultants bedrijven in Metropoolregio Amsterdam met de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit en de overstap naar een schoon wagenpark. Al onze adviseurs hebben hun eigen expertise. Toch is er één gemene deler: met hart en ziel zetten ze zich in om de Metropoolregio Amsterdam een beetje schoner en bereikbaarder te maken. Hoe gaan onze Breikers te werk, wat beweegt ze en hoe denken ze hun doel te bereiken? Breikers aan het woord.

Het tweede interview uit deze serie is met Eline Langeveld, het nieuwste lid binnen de Breikersfamilie. Deze mobiliteitsadviseur is de eerste werkdag van het nieuwe jaar met veel enthousiasme, energie en vol ambities voor Breikers aan de slag gegaan. Door de coronacrisis vanuit haar eigen bureaustoel, dat dan weer wel…

“Meer automobilisten op de fiets, dat is mijn doel.”
Eline Langeveld

Eline Langeveld is, zoals ze het zelf zegt, door Breikers besteld voor de aanpak Corridor Amsterdam-Hoorn (CAH). Op deze snelweg is het druk, zeker rond spitstijd. Hoe dichter je Amsterdam nadert, hoe meer forensen op de weg.  

Eline woont aan de Zaan en kent de omgeving goed vanuit zowel de auto, vanaf de fiets en hardlopend. Ze is opgegroeid in Noord-Holland en heeft hier op zakelijk vlak ook een goed netwerk. Ze deelt de Zaanse mentaliteit: ze is ondernemend en houdt van aanpakken. Deze Breiker zet zich dan ook met hart en ziel in om onder andere de Zaanstreek te verduurzamen op het gebied van mobiliteit. “En dat is nodig”, zo vertelt ze. “Als we kijken naar Corridor Amsterdam-Hoorn, dan zie je dat, naar mate je Amsterdam nadert, het steeds drukker op de wegen wordt. Meer automobilisten op de fiets, dat is mijn doel.”

Wegen overvol
De A7 is, net als veel wegen in Nederland, te druk tijdens de spitsuren. Buiten het feit dat we met elkaar veel kostbare tijd verspillen door dagelijks massaal in de file te staan, zijn we allesbehalve duurzaam bezig. “Daar moeten we verandering in brengen”, zo vindt Eline. “De wegen zijn overvol, we stoten met elkaar een hoop CO2 uit. Het wordt tijd dat bedrijven gaan nadenken over hun werkgeversaanpak. Ik wil ze daarbij helpen en ga in gesprek met omliggende gemeenten. Vervolgens gaan we als Breikers in gesprek met werkgevers en geven gratis advies over hoe het mobiliteitsbeleid kan worden aangepakt en verduurzaamd.”

Webinars
Om bedrijven in de corridor Amsterdam-Hoorn op de hoogte te stellen van het gratis advies dat Breikers te bieden heeft, spreekt Eline met gemeenten en bedrijvenverenigingen op webinars. “Dertig bedrijven hebben onze laatste webinar gevolgd en hieruit voortkomend kwamen vervolggesprekken met bedrijven. Daar zijn een aantal werkgeversaanpakken uitgerold. Samen met deze werkgevers gaan we kijken hoe we woon-werkverkeer en dienstreizen kunnen verduurzamen en hoe we deze werknemers anders kunnen laten reizen.” Eenzelfde samenwerking willen we opzetten bij de Green Business Club Amsterdam Sloterdijken en VEBAN, de ondernemersvereniging van Amsterdam Noord.”

Mobiliteitshub
Eline werkt samen met Green Business Club Zaandam, een impactorganisatie die zich inzet voor lokale verduurzaming. Ze maakt gebruik van hun netwerk en springt in op de initiatieven van de organisatie. Zo helpt ze op dit moment mee aan het realiseren van een droom van de Green Business Club: een mobiliteitshub op het bedrijfsterrein Noorderveld-Molletjesveer. De hub zal voor veel mensen zorgen voor een betere aansluiting op het openbaar vervoer. Dus; de auto uit, trein of bus in. “Als Breiker zet ik de droom van de Green Business Club om in een ambitie en een doelstelling. Ik maak een plan van aanpak en samen gaan we hiermee naar de gemeente.

Nu is de tijd
Organisaties zorgen voor veel CO2-uitstoot via het woon-werk en zakelijke verkeer van werknemers. Nog even en er komen vanuit de overheid restricties en moeten werkgevers inzicht geven in hun CO2 uitstoot. Met de auto van en naar werk pendelen zal steeds lastiger worden. Eline: “Het is nu de tijd om het mobiliteitsbeleid aan te pakken en te verduurzamen. En daar help ik graag bij. Ik wil werkgevers laten zien wat de mogelijkheden zijn voor hun werknemers. Binnen de werkgeversaanpak bieden we inzichten aan naar aanleiding van een nulmeting, een mobiliteitsscan en interviews.

Corona
Eline is een makkelijke prater. Dat zie je tijdens haar laatste webinar waar ze in gesprek is met de wethouder gemeente Zaanstad, Gerard Slegers. Afgelopen jaar, het jaar van COVID-19, veranderde er een hoop voor veel mensen. Heeft Eline hier last van ondervonden? “Eerlijk is eerlijk, een kennismakingsgesprek organiseren in coronatijd is lastig, maar daarnaast merk ik dat mijn afspraken alleen maar eenvoudiger in te plannen zijn. Mensen maken makkelijker tijd vrij voor een telefonische afspraak dan voor een fysieke afspraak.”

Het jaar 2021 
Iedereen hoopt op een beter 2021. “Mijn wens? Dat werknemers gaan inzien dat er alternatieve vervoersmiddelen mogelijk zijn naast de auto. Ik hoop dan ook op een aantal goede gesprekken met werkgevers. En ik hoop op een mooie samenwerking tussen de ondernemersvereniging Amsterdam Noord, VEBAN en GBC Amsterdam Sloterdijken. Met als doel net zo weinig auto’s op de weg als tijdens de lockdown.”

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl