Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Colliers wil per 2025 CO2-neutraal zijn. ‘We zien dat het niet langer zo kan’

Colliers wil per 2025 CO2-neutraal zijn. ‘We zien dat het niet langer zo kan’

Per 2025 wil Colliers energieneutraal zijn. Een geweldige ambitie van de vastgoedadviseur met als eerste stap; het eigen huis op orde brengen. En daarbij was de expertise van Breikers meer dan welkom.  

Colliers Nederland- gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Eindhoven – is als vastgoedadviseur wereldwijd actief. Hier in Nederland telt het bedrijf 330 medewerkers; collega’s die actief zijn in vastgoedcategorieën als kantoren, winkels, hotels en logistieke gebouwen.

“Het zal je verbazen hoeveel collega’s bereid zijn om hun reisgedrag te verduurzamen. Míts ze maar de juiste faciliteiten krijgen”
Arjan van Eijk, Sustainability Analyst

Sustainability Analyst
Als Sustainability Analyst houdt Arjan van Eijk zich bezig met de weg naar een CO2-neutraal bedrijf. Afgelopen zomer hebben we een ambitieuze duurzaamheidsambitie gepresenteerd”, vertelt Arjan. “We willen als vastgoedorganisatie onze verantwoordelijkheid pakken, immers vastgoed is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de CO2-uitstoot. Vanuit mijn rol als Sustainability Analyst begeleid ik het proces; enerzijds door het bedenken van concepten waarmee we onze opdrachtgevers kunnen helpen verduurzamen, anderzijds door onze eigen organisatie te helpen verduurzamen. We moeten natuurlijk wel zorgen dat ook ons eigen huis op orde is.”

Schoenmaker blijf bij je leest
Binnen het motto ‘practice what you preach’ heeft Colliers samen met Jos Hollestelle, consultant bij Breikers, gekeken naar de mogelijkheden binnen het eigen bedrijf. “Jos had bij onze verhuizing van de Amstelveense Weg naar het Olympisch Stadion al eerder advies gegeven” zo legt Arjan uit. “We gingen toen terug in het aantal parkeerplekken. Onze samenwerking was erg positief en zodoende kwamen we met onze hulpvraag weer bij hem terecht. Nadat we een mobiliteitsroutekaart hadden gemaakt, wilden we van de expertise van Jos gebruik maken. Zo goed als wij zijn met het geven van advies op het gebied van vastgoed, zo goed is Breikers dat op het vlak mobiliteit. Een kwestie van ‘schoenmaker blijf bij je leest’.”

Aan knoppen draaien
Arjan: “Jos begon met het opvragen van gegevens: waar wonen de collega’s, op welke manier komen ze nu naar het werk, wat zijn de standplaatsen van de verschillende medewerkers en wat is het huidige beleidsplan?  Jos richtte het data-platform in en vroeg ons om in het dashboard aan de verschillende knoppen te draaien. Hoelang mag bijvoorbeeld een treinreis duren ten opzichte van een autorit? Met onze projectgroep – samengesteld vanuit allerlei disciplines – zijn we hiermee aan het werk gegaan. We zagen gelijk wat haalbaar was en wat het zou opleveren aan milieuwinst en kostenbesparing.”

Elektrische vloot
Colliers is geen beginneling als het gaat om duurzame mobiliteit. Arjan: “In het verleden is al veel geïnvesteerd op het gebied van deelmobiliteit en elektrisch vervoer. Toch liet Jos zien dat er nog best veel ruimte voor verbetering is. De keuze voor een elektrische auto wordt nu bijvoorbeeld nog bemoeilijkt vanwege de eisen die we stellen aan de minimale range. Niet elke klasse auto heeft immers een hoge actieradius. Jos kwam met oplossingen en voorbeelden waardoor we toch met onze leasemaatschappij in gesprek zijn gegaan.”

Collega’s willen graag
“Het zal je verbazen hoeveel collega’s bereid zijn om hun reisgedrag te verduurzamen. Míts ze maar de juiste faciliteiten krijgen”, vertelt Arjan. En vergeet niet, ons verhaal over een duurzame vastgoedmarkt wordt pas geloofwaardig als we zelf duurzaam werken en reizen. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat er voldoende keuze is en dat we het voor collega’s financieel aantrekkelijk maken.”

Neutrale blik en kritische vragen
De plannen liggen bij het Management Team. Daarna gaat het besluit de interne organisatie in. Arjan verwacht dat er voor de zomer nog beslissingen kunnen worden genomen.
“We begonnen aan de samenwerking met Breikers met een forse ambitie, een goede drijfveer; in 2025 klimaatneutraal. Er ligt heel veel werk voor ons, maar we gaan het zeker redden. De scenario-analyse van Jos heeft hieraan bijgedragen. Met een neutrale blik heeft hij, vanuit zijn expertise, kritische vragen gesteld en ideeën aangedragen. Wij kunnen veel verzinnen en bedenken, maar Jos is een expert en heeft een hoop ervaring. Waarom zouden we dan het wiel opnieuw uitvinden? “, sluit Arjan af.
Wil je weten op welke manieren Colliers nog meer bijdraagt aan een duurzame wereld? Neem dan een kijkje op de website www.colliers.com

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl