Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

E-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit #10: Zakelijk naar zero: hoe komen we tot zero-emissie reizen?

E-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit #10: Zakelijk naar zero: hoe komen we tot zero-emissie reizen?

Nu hybride werken steeds meer de norm wordt, denken sommige organisaties bijna automatisch na over hun duurzaamheidsbeleid. Dat gaat verder dan woon-werkverkeer, blijkt uit de 10 de editie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit (van het ministerie
van Infrastructuur en Waterstaat). Zo laat ABN AMRO werknemers niet meer vliegen naar afspraken in het buitenland maar reizen die nu met de trein. Met andere woorden: hoe gaan we zakelijk naar zero?

Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit
Tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit op maandag 26 september 2022 brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent ‘zakelijk naar zero’. Je kunt in gesprek gaan met organisaties die hun werkgebonden personenmobiliteit verduurzamen en je kunt er nieuwe contacten leggen voor je netwerk. We hopen je in de Rijtuigenloods Amersfoort te zien. Lees hier meer en meld je aan!

Train over plane
Om buitenlandse dienstreizen te verduurzamen heeft ABN AMRO verschillende initiatieven ontwikkeld, waaronder de keuze ‘Train over plane’. Christina Kruisdijk-Duhen (verantwoordelijk voor de inkoop van buitenlandse dienstreizen) vertelt waarom dit werkt.

Eneco en Vitens
Van het uit de parkeergarage weren van auto’s die te veel CO2 uitstoten tot het verhogen van een kilometervergoeding voor de fiets; bedrijven als Eneco en Vitens verduurzamen het mobiliteitsbeleid zowel door te belonen als door af te remmen. We spraken beide organisaties over hun duurzaam mobiliteitsbeleid en dat leverde mooie inzichten en praktische tips op.

Beste Hybride Werkgever van Nederland
Vier werkgevers zijn benoemd tot Beste Hybride Werkgever van het land. Ze kregen de prijs elk in hun categorie: Harrier (0 – 20 werknemers), Bconnect (20 – 50 werknemers), Hanzestrohm (50 – 200) en Menzis (200+).  Menzis vertelt ons in deze e-zine over hun Hybride Werken-beleid en gaf een aantal goede tips!

De Volksbank
Arno Veenman van de Volksbank heeft een missie. Elke auto in het leasepark van de bank moet volledig elektrisch. De doelstelling van 90% eind vorig jaar is niet gehaald, omdat werd gekozen voor de menselijke maat. Hoe dat ging lees je in zijn column.

Kortom; het e-zine staat vol met praktijkverhalen, tips en handvatten van ervaringsdeskundigen. We verwijzen je graag naar Zowerkthet.nl, met meer informatie over hybride werken. Ook vind je er vier video’s met tips ‘van en voor werkgevers’ over een goede werkplek, leiderschap, maatwerk en passend vervoer.

 

 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl