Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

“Het is eigenlijk een perfecte match. Breikers helpt bedrijven met mobiliteit en Bugaboo doet dat voor kids!”

“Het is eigenlijk een perfecte match. Breikers helpt bedrijven met mobiliteit en Bugaboo doet dat voor kids!”

Iconische kinderwagens
Het succesverhaal van Bugaboo begint als een afstudeeropdracht van Max Barenbrug aan de Design Academy in Eindhoven. Samen met zijn zwager Eduard Zanen lanceert hij de iconische ‘Bugaboo Classic’ én met enorm succes. 20 jaar later werken er zo’n 800 mensen bij het bedrijf met het hoofdkwartier in Amsterdam Zuidoost. Hier wordt alles zorgvuldig bedacht en getekend voordat het naar de eigen fabriek in China gaat om te worden geproduceerd. Naast een hele range aan hippe kinderwagens worden nu ook andere producten ontwikkeld, zoals de bekroonde Bugaboo Giraffe’ kinderstoel, en worden de producten inmiddels in meer dan 50 landen verkocht.

Push to zero
Bugaboo streeft ernaar om in 2035 geheel klimaatneutraal te zijn en heeft daarvoor een strategisch plan ontwikkeld onder de naam ‘Push to Zero’.
“Het is essentieel dat wij als Bugaboo bijdragen om een betere toekomst te creëren voor onze kinderen”, zegt Lise Hordijk, die ESG manager is bij Bugaboo. “Daarom gebruiken we mass balanced bio-based materialen in plaats van plastics op basis van fossiele materialen en hebben we op het dak van onze fabriek in China zonnepanelen geïnstalleerd. Ook zijn we begonnen met het verhuren van onze kinderwagens en refurbishen we gebruikte Bugaboos. Allemaal stapjes om onze CO2-uitstoot nog verder te reduceren.”

“We zeggen wel eens als grapje dat wat Bugaboo doet voor de mobiliteit van jonge kinderen, Breikers hetzelfde heeft gedaan voor Bugaboo”

Mobiliteitsplan
Door het streven over 12 jaar klimaatneutraal te zijn is het logisch dat er ook werd gekeken naar de mobiliteit van de werknemers.
“Ik was bij een informatiesessie over mobiliteit in de Johan Cruijff Arena, georganiseerd door Marc van der Seijs van Zuidoost Bereikbaar en daar kwam ik Breikers tegen”, vertelt Global Compensation and Benefits Manager Linda Nederstigt. “Ik werd erg enthousiast van al die bedrijven en hun ambities. ”Ze maakte dan ook gelijk een afspraak met Breikers en zo werd begonnen aan het vernieuwde mobiliteitsplan van Bugaboo. “Het fijne is dat Breikers je gedurende dat hele traject begeleidt, en het is ook prettig dat het helemaal gratis is.” zegt Linda lachend.

Impact van Corona
Sinds de uitbraak van Corona is er al wel het een en ander veranderd bij Bugaboo. Het thuiswerken beviel zo goed dat de meeste werknemers tegenwoordig nog maar twee dagen per week naar kantoor komen. ”Wie met het openbaar vervoer komt, krijgt dat 100% vergoed’’, vertelt Linda. “Die twee dingen samen hebben ervoor gezorgd dat we het aantal parkeerplekken ook drastisch hebben kunnen reduceren”. En als er al gebruik wordt gemaakt van een auto, dan het liefst een elektrische. Daarom is het aantal laadpalen inmiddels uitgebreid van 2 naar 6. “Met behulp van Breikers konden we toen heel goed de volgende stap zetten”, aldus Linda.

Fiets uitproberen
Uit een enquête en een postcode analyse onder het personeel werd snel duidelijk dat er veel fiets potentieel bestond bij Bugaboo. Ongeveer een derde van de medewerkers woont binnen een straal van 15 km vanaf kantoor, een ideale afstand voor de fiets. Samen met Breikers is er vervolgens een roadmap opgesteld met acties voor de korte en de lange termijn. Zo werd er, in het kader van een Breikers uitprobeer actie, een aantal elektrische fietsen ter beschikking gesteld en heeft Bugaboo meegedaan aan de nationale ‘fiets naar je werkdag’.

Fietsplan
De uitprobeeractie werd een groot succes en vrij snel erna is besloten om de werknemers de mogelijkheid te bieden om een elektrische fiets van de zaak te laten leasen. “Breikers heeft ons een aantal mogelijke partners voorgesteld waaruit we zelf konden kiezen”, vertelt Linda. “NFP was een oude bekende van ons en die had een leaseplan dat het beste bij ons paste, dus daar zijn we voor gegaan.” Het animo is groot, zelfs onder de buitenlandse werknemers. Zo is een van de eerste gebruikers van het fietsplan de Spaanse Pablo: “Voor mij was fietsen naar je werk niet zo normaal, ik ben niet opgegroeid met fietsen. Maar nadat ik via het try-out project een fiets heb geprobeerd was ik gelijk verkocht. Ik heb nu mijn eigen e-bike, echt supercool!” Linda is blij met het resultaat. “We zeggen wel eens als grapje dat wat Bugaboo doet voor de mobiliteit van jonge kinderen, Breikers hetzelfde heeft gedaan voor Bugaboo”, lacht ze.

Even je kop leegmaken
“We hebben hele duidelijke doelstellingen en die 2035 gaan we zeker halen. Onze mensen op de fiets krijgen hoort daarbij, want de vitaliteit van onze werknemers vinden we ook erg belangrijk.” vertelt Linda: “Fietsen is goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor je lijf. Ik woon in Aalsmeer en fiets 15 kilometer naar kantoor met veel plezier. Ik kan ontzettend genieten van het fietsen langs de Amstel, heerlijk even je kop leegmaken en ook veel beter dan in de file staan.”

 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl