Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

‘Het nieuwe beleid moet bijdragen aan goed werkgeverschap’

‘Het nieuwe beleid moet bijdragen aan goed werkgeverschap’

Innoleaps, Startupbootcamp en The Talent Institute zijn drie snelgroeiende ecosystemen die toe zijn aan een nieuw mobiliteitsbeleid. Kelly Jungerling, Head of Operations, riep daar de hulp van Breikers voor in.

Even kort een uitleg over de verschillende bedrijven: Startupbootcamp laat startups accelereren, bij The Talent Institute worden mensen opgeleid tot digitale professionals en vervolgens geplaatst bij bedrijven. Innoleaps werkt samen met bedrijven in de Fast Moving Consumer Goods business om innovaties snel van idee, naar schaal te brengen in de markt.

Verschillende problemen
De hulpvraag van Kelly was simpel; op dit moment worden er geen goede mobiliteitsvoorzieningen aangeboden en dat wil het bedrijf graag veranderen. Daarbij kunnen ze professionele hulp goed gebruiken. Kelly: “Samengevat willen we het beter geregeld hebben voor onze medewerkers. Het nieuwe beleid moet bijdragen aan goed werkgeverschap en vitalere werknemers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van een leasefiets, een goede OV-vergoeding (van een vast naar een flexibel vergoedingssysteem) en een thuiswerkvergoeding. Verder willen we verduurzamen en kosten reduceren. Het mobiliteitsbeleid willen we dus beter én goedkoper inrichten. En dat is zeker nodig met oog op de enorme groei die we doormaken.”

Fietspotentieel
De kantoren van Innoleaps, Startupbootcamp en The Talent Institute zijn gevestigd in B. Amsterdam, gelegen op het Rieker Business Park. Het merendeel van de 70 werknemers woont in Amsterdam en stapt ’s morgens op de fiets, maar er is zeker meer fietspotentieel. Kelly: “De medewerkers die verder weg wonen, gebruiken de auto. Het openbaar vervoer is hier niet fantastisch geregeld. Ook daar moeten we naar kijken. Kunnen we iets doen voor die ‘last mile’? Wel hebben we een groot parkeerterrein. Hier parkeert de ene medewerker gratis, de andere medewerker betaalt 12 euro per dag. Dat is een hoop geld als je meerdere dagen per week naar kantoor komt. Voor de medewerker die vanaf huis werkt, is nog geen financiële regeling voor getroffen.”

Inzichtelijk maken
Het is duidelijk; het bedrijf wil verschillende zaken veranderen en had behoefte aan kennis. Daarom greep Kelly dan ook de 40 uur gratis advies van Breikers met beide handen aan. “Ik vind het geweldig dat dit mogelijk is”, vertelt Kelly enthousiast. “Samen met Breikers hebben we de zaken op een rijtje gezet. Vragen die we hadden waren bijvoorbeeld: Kunnen jullie de huidige situatie goed in beeld brengen? Wat zijn de mogelijkheden en hoe kunnen we het mobiliteitsbeleid zo goed mogelijk inrichten? Tobias van den Briel ging met ons aan de slag. Door middel van de MobilityAnalist heeft hij allereerst inzichtelijk gemaakt wat onze reisbewegingen op dit moment zijn. Daarna volgde enkele gesprekken waarin we konden aangeven wat onze doelen, ambities en wensen zijn. Aan de hand van deze gesprekken heeft Tobias voor ons een plan voor een nieuw mobiliteitsbeleid gemaakt.”

Kennis
Kelly heeft veel aan de hulp van Tobias gehad. “We weten nu wat er allemaal mogelijk is, ook op het gebied van belastingvoordelen. Wat mag wettelijk wel, en wat niet? We hebben ook handige informatie gekregen over de verschillende reisplatformen. Allemaal belangrijke zaken die je moet weten voordat je een nieuw beleid kan gaan maken. Mijn doel is nog steeds om met het nieuwe mobiliteitsbeleid het leuker en gemakkelijker voor de medewerkers te maken. Daarbij rekening houdend met het feit dat het nieuwe beleid de kosten moet verlagen. Dat zijn de doelstellingen.”
“Mijn droom? Het aanbieden van een nieuw beleid waarin de reiskostenvergoeding op basis van daadwerkelijk gemaakte reizen wordt vergoed. Met een vergoeding voor thuiswerkdagen en een mobiliteitskaart voor medewerkers die met het OV reizen. En een fietsregeling waarbinnen ook e-bikes en speed pedelecs vallen zodat mensen die nu met de auto komen, gaan fietsen. Tot nu toe is dit toekomstmuziek. We zijn hier – zoals bij veel bedrijven – flink onderbezet. Dat houdt in dat de plannen voor het schrijven van een nieuw beleid nog even moet wachten. Als ik er vandaag tien collega’s bij zou krijgen? Dan zou er binnenkort een mobiliteitsbeleid 2.0 op de tafel liggen waar ook onze verschillende stakeholders enthousiast van zouden worden.”

Wil jij binnen jouw organisatie ook aan de slag met duurzame mobiliteit, maar heb je hierbij behoefte aan advies op maat? Wil je alles weten over het verslimmen en verduurzamen van jullie mobiliteitsbeleid en de nieuwste oplossingen op gebied van flexibel (thuis)werken en reizen? Neem dan contact met ons op via info@wijzijnbreikers.nl. De adviesuren van onze experts kunnen wij onafhankelijk en kosteloos aan werkgevers aanbieden!

 

 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl