Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Intersafe: 100% elektrisch, 100% schoon en stil bewaken

Intersafe: 100% elektrisch, 100% schoon en stil bewaken

Fluisterstil en dus elektrisch bewaken. Dat was het doel van Intersafe. Inmiddels heeft het beveiligingsbedrijf het bestaande surveillance wagenpark ingeruild voor elektrische auto’s en een enorme ervaring opgedaan. Intersafe kun je gerust een deskundige op het gebied van milieubewust rijden noemen. Immers, wie meer dan 1 miljoen groene kilometers op de teller heeft staan, weet waar hij het over heeft.

Intersafe, gevestigd aan de Nieuwpoortkade in Amsterdam, verzorgt al 25 jaar de bewaking van objecten in en rondom de stad. Menno Husman, commercieel directeur en mede-eigenaar van Intersafe: “Groen speelt bij ons in de bedrijfsvoering een belangrijke rol. We zijn een Amsterdams bedrijf en een groot deel van ons personeel woont ook in de hoofdstad. We willen met elkaar dat Amsterdam schoner wordt en dragen graag ons steentje bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dat doen we onder andere door geen onnodige afstanden met de auto te rijden. Voor de kilometers die we wel met de wagen afleggen, willen we dat milieubewust doen. Waarom verplaatsten onze surveillanten zich dan ook elektrisch. We leggen zo’n 150.000 tot 200.000 km per jaar af. Je kunt je dus wel voorstellen wat een impact ons elektrisch rijden op het milieu heeft.”

“lekker stil, geen stank, milieuvriendelijk… Inmiddels zijn er collega’s die zelf bewust kiezen voor elektrisch rijden.”
Menno Husman, commercieel directeur en mede-eigenaar van Intersafe

Vooruitstrevend

In 2015 is het beveiligingsbedrijf al begonnen om het bestaande surveillance wagenpark in te ruilen voor 100 procent elektrisch aangedreven auto’s. Intersafe kunnen we dus gerust een pionier noemen als het gaat om elektrisch rijden. “In 2013 besloten we al de proef op de som te nemen en samen met het team te onderzoeken of wij echt een bestaan zouden hebben op een actieradius van nog geen 100 km. Toen dat het geval bleek, werd ons motto; fluisterstil bewaken. In 2015 hebben we het eerste deel van ons doel bereikt en stonden onze surveillancewagens aan de laadpalen te pronken aan de Amsterdamse gracht”, vertelt Menno trots.

Beren op de weg
Van surveillance dieselwagens naar elektrisch aangedreven auto’s. Dat zal een hele ommezwaai voor de medewerkers zijn geweest. “Ja, dat was het zeker. Vergeet niet, we hebben het over 2015. Dat lijkt niet lang geleden, maar op het gebied van elektrische bedrijfswagens is dit wel het geval. We waren in die tijd echt vooruitstrevend. Het personeel had dan ook wel wat vooroordelen wat betreft elektrisch rijden”, lacht Menno. “Een deel van het team zag beren op de weg, maar die beren waren na onze training snel weg. Elektrisch rijden vergt natuurlijk wel wat aanpassingen: van schakelbak naar automaat, van tanken naar stekkeren, anders optrekken en remmen. ‘Ga maar eens achter het stuur zitten en ervaar het zelf’, zeiden we. Daar kwam onderling gelijk een competitie van; wie rijdt het zuinigst, wie kan de grootste actieradius behalen? We hebben de mannen met de voor hun bekende dieselwagen en de gloednieuwe elektrische auto op een alarmmelding afgestuurd. Daar werd gelijk een competitie van gemaakt. Erg leuk natuurlijk en de vooroordelen werden onmiddellijk overboord gegooid. Tijdens die training was iedereen enthousiast: lekker stil, geen stank, milieuvriendelijk… Inmiddels zijn er collega’s die zelf bewust kiezen voor elektrisch rijden.”

Doorpakken
Het begin is gemaakt en Intersafe pakt graag door. Menno: “Met Breikers zijn we aan het onderzoeken of we ook het technische dienst wagenpark kunnen gaan elektrificeren. Breikers heeft alle kosten voor ons op een rijtje gezet en een berekening gemaakt. De technische dienstauto’s zijn nog niet aangeschaft, maar aan de hand van de berekening, de Total Cost Of Ownership, hebben we wel een keuze gemaakt. De TCO gaf een duidelijk beeld van de kosten, het lange termijn voordeel en de subsidies, milieuaftrek en vrijstelling van BPM en bijtelling voordelen. De beslissing is gemaakt, we hebben ons als doel gesteld om het elektrificeren voort te zetten. Ons streven is om voor 2025 ons totale wagenpark 100% elektrisch door Amsterdam en omgeving te hebben rijden.”

Trots
Inmiddels heeft Intersafe de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen elektrische kilometers op de teller staan. Het beveiligingsbedrijf heeft zelfs alweer de ‘oude’ Renault ZOE vervangen voor een nieuwere versie. Ook de directie is ondertussen aan het overschakelen op elektrisch. De laatste stap, het vervangen van de technische dienstbussen, zit in de pijpleiding. Hoe heeft Menno deze transformatie ervaren en waar is hij het meest trots op? “We hebben gemerkt dat die beren op de weg absoluut niet nodig waren. Sterker nog, iedereen binnen Intersafe is erg enthousiast. Kers op de taart vind ik de reactie van onze klanten. Zij waarderen het enorm dat we deze stap hebben gemaakt en kiezen mede daardoor voor ons. Dat noem ik nou een win-win situatie en daar ben ik enorm trots op.”

 

Wil jij als bedrijf meer weten over duurzame bedrijfsvoering & logistiek? Neem dan contact op met de consultants van Breikers logistiek. Zij bieden kosteloos ondersteuning bij het realiseren van individuele bedrijfsdoelstellingen. 

Neem contact op

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

“Toen we hoorden dat Breikers werkgevers kosteloos helpt bij de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, waren we gelijk enthousiast.”

– Astrid Bonefaas, manager HR bij EMG NL

Heb je vragen?

Rita van der Pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Rita@wijzijnbreikers.nl