Webinarreeks Woon- werkverkeer na Corona op 12, 13 en 14 mei

Als partner in Van A tot Zuidas nodigen wij je van harte uit voor de Webinarreeks Woon-werkverkeer na corona: 
Hoe reizen jouw medewerkers straks naar hun werk in de 1,5 meter economie? En welke rol neem jij hier als werkgever in? Van A tot Zuidas organiseert op 12, 13 en 14 mei een reeks webinars waarin we deze vraag van verschillende kanten belichten. Doel: werkgevers concrete handvatten bieden om bewuste beleidskeuzes te maken in de manier waarop medewerkers reizen na de coronacrisis. De reeks is gericht op Zuidas, maar de onderwerpen zijn dusdanig algemeen dat het ook voor werkgevers van andere locaties relevant is. 

Programma

1. Reizen en risicomanagement: 12 mei van 16.00 – 16.45 uur

Als werkgever moet je een keuze maken over het reizen van je medewerkers in tijden van Corona (vermoedelijk nog de komende 1,5 – 2 jaar). Kies je voor accepteren, reduceren of minimaliseren van de kans op infectie en welke reismogelijkheden horen hierbij? Mogen je medewerkers straks nog met het openbaar vervoer reizen? En afhankelijk van die keuze; wat doe je voor medewerkers die afhankelijk zijn van het OV? (Tijdelijke) herijking van je mobiliteitsbeleid lijkt nodig. Jos Hollestelle zal dit onderwerp toelichten tijdens dit webinar.

 

2. Stimuleren van fietsgebruik: 13 mei van 16.00 – 16.45 uur

Als gevolg van de corona crisis zien we een herwaardering van de fiets als vervoermiddel. Aan de ene kant zorgt fietsen voor de nodige beweging in een periode van thuiswerken, aan de andere kant vermijdt men zo het openbaar vervoer. Wat zijn de implicaties van deze trend voor werkgevers in het nieuwe normaal? En hoe kunnen zij hier zo goed mogelijk op inspelen als iedereen straks langzamerhand weer naar werk zal gaan?

Tijdens dit webinar gaan we in op deze vragen. Dat doen we aan de hand van onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en van Van A tot Zuidas. Daarbij bespreken we onder meer de kansen en belemmeringen op gebied van mobiliteit die werkgevers voorzien ten aanzien van de 1,5 meter economie.

 

3. Het OV en de deelmobiliteitsoplossingen voor bedrijven op Zuidas: 14 mei van 16.00 – 16.45 uur

In dit webinar bespreken we hoe het openbaar vervoer zich klaarmaakt voor de anderhalve-meter-samenleving en welke oplossingen er bestaan voor het reizen van en naar Zuidas. Er bestaan vele combinaties die het reizen na de crisis mogelijk maken. Experts op het gebied van het OV en deelmobiliteiten schetsen mogelijkheden voor reizigers die via alternatieve wegen moeten reizen omdat de auto niet voor iedereen de oplossing zal zijn.

Gespreksleider is Menno van der Valk (ORAM).

 

Mis het niet en meld je hieronder snel aan voor het programma.

  Webinarreeks Woon- werkverkeer na Corona

  Ja, ik geef me op voor (een van de) webinars:

  Sta je nog niet op onze mailinglijst? We voegen je graag toe om je o.a. voor toekomstige bijeenkomsten uit te nodigen. Je kunt je hiervoor eenvoudig weer uitschrijven.

   

   

  Het platform van A tot Zuidas is een initiatief van Green Business Club Zuidas en ORAM, en wordt ondersteund door de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers. Deze partijen werken samen onder de noemer “vanAtotZuidas”, een platform om duurzame mobiliteit te stimuleren van en naar Zuidas.

   

  INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on whatsapp
  Scroll naar top