Zuidas van 1 t/m 3 november zeer beperkt bereikbaar

Van vrijdag 1 november t/m zondag 3 november zal Zuidas slechts zeer beperkt met de auto en trein bereikbaar zijn. Het is dan ook raadzaam om het wegennet rondom Amsterdam op deze dag, als het kan, te vermijden.

ZuidPlus zal dat weekend het eerste betonnen dek ten behoeve van de nieuwe reizigerstunnel bij station Amsterdam Zuid inschuiven. Aangezien het dek dwars door de zuidelijke rijbanen van de A10 zuid (richting Utrecht) en het spoor geschoven wordt, zijn beide rijrichtingen gedurende dit weekend afgesloten. Bijzonder is dat de snelweg én het treinspoor afgesloten zullen worden op een doordeweekse dag; de vrijdag.

Berichten over de verkeerssituatie en verwachte hinder tref je hier op de website van Zuidas.

Deze werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van dit dek, dat aanvankelijk gepland stond voor het driedaagse Pinksterweekeinde in juni dit jaar, is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Scroll naar top